50. побједа Новака Ђоковића у 2011.

Најбољи тенисер свијета Србин Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира мастерс серије у Монтреалу савладавши у осмини финала Хрвата Марина Чилића са 2:0 у сетовима – 7:5, 6:2. До јубиларне 50. побједе у 2011. години Ђоковић је дошао на готово идентичан начин као у претходном сусрету против Руса Николаја Давиденка. Није бриљирао, али је […]

петак, 12 августа, 2011 / 12:59

Најбољи тенисер свијета Србин Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира мастерс серије у Монтреалу савладавши у осмини финала Хрвата Марина Чилића са 2:0 у сетовима – 7:5, 6:2.

До јубиларне 50. побједе у 2011. години Ђоковић је дошао на готово идентичан начин као у претходном сусрету против Руса Николаја Давиденка. Није бриљирао, али је играо довољно добро да сруши отпор 29. тенисера са АТП листе и забиљежи шесту побједу над Хрватом у исто толико међусобних дуела.

Била је то највећим делом незанимљива борба, без атрактивних потеза и удараца, посебно у првом сету. Ђоковић је, слично као против Давиденка, дуго тражио одговарајући ритам, а када га је пронашао противнику није било спаса.

После дуготрајне пасивне игре поен за поен у првом сету, Србин је „повукао” у завршници и брејком стигао до вођства од 7:5. Чилићу је након изгубљеног сета очигледно пропала тактика, тако да у наставку сусрета није имао решења за противотпор свјетском рекету број један.

То се испоставило већ у четвртом гему другог сета, када је Ђоковић на противнички сервис повео са 3:1 и потпуно преузео иницијативу. Подигао је ниво игре, не дозволивши ривалу ни минимум наде да би могао до преокрета.

Србин је после један сат и 34 минута борбе рутински окончао дуел искористивши трећу меч лопту коју му је поклонио Чилић двоструком сервис грешком.