22 убијена цивила у Луганску

Најмање 22 становника Луганска погинула су у гранатирању током протеклих 24 сата. Артиљеријском паљбом украјинске војске данас је засут и Доњецк. "Источне области града су гранатиране. Погођени су аутобус, продавница и неколико стамбених зграда", рекао је званичник регионалне власти француској агенцији ФП. Артиљеријском паљбом украјинске војске данас је засут Доњецк. РИА Новости пренијела је саопштење […]

четвртак, 14 августа, 2014 / 15:08

Најмање 22 становника Луганска погинула су у гранатирању током протеклих 24 сата. Артиљеријском паљбом украјинске војске данас је засут и Доњецк.

"Источне области града су гранатиране. Погођени су аутобус, продавница и неколико стамбених зграда", рекао је званичник регионалне власти француској агенцији ФП. Артиљеријском паљбом украјинске војске данас је засут Доњецк.

РИА Новости пренијела је саопштење градског савјета Луганска да је у интензивном гранатирању источних четврти погинуло много цивила.

"Према информацији очевидаца рањено је и погинуло много цивила. Тачан број жртава се утврђује", наводи се у саопштењу власти Луганска и подсјећа да 12. дан у граду нема струје, ни воде, а не раде ни телефонске везе и многе продавнице и банке су затворене.

У гранатирању источне четврти Кујбишевск у Доњецку данас су погинула два цивила, саопштиле су градске власти тог града на истоку Украјине, док је у Кијеву саопштено да је током 24 сата у борби против проруских снага погинуло девет а рањено 18 припадника украјинских снага безбједности.

Прес служба власти Доњецка саопштила је да су у артиљеријској ватри на Кујбишевски рејон погинула два цивила и да су оштећене куће код једног од трговачких центара.

Истовремено, саопштено је да су у борбама током последња три дана погинула 74 житеља Доњецке области а 116 рањено, пренијела је агенција УНН.

Сукоби на истоку Украјине трају од априла ове године и према информацији УН, од тада до 26. јула у Украјини је погинуло више од 1.100 цивила, а више од 3.400 је рањено.Оставите одговор