Тадић: Водићу рачуна о равномјерном развоју

Бићу предсједник свих грађана и водићу рачуна да се обезбиједе услови за нормалан живот свих грађана како у граду, тако и на селу, изјавио је Огњен Тадић, кандидат Савеза за промјене за предсједника РС, приликом потписивања споразума о подршци са удружењем " Повратак селу”. Он је истакао да села одумиру, док актуелна власт прича да […]

четвртак, 14 августа, 2014 / 15:11

Бићу предсједник свих грађана и водићу рачуна да се обезбиједе услови за нормалан живот свих грађана како у граду, тако и на селу, изјавио је Огњен Тадић, кандидат Савеза за промјене за предсједника РС, приликом потписивања споразума о подршци са удружењем " Повратак селу”.

Он је истакао да села одумиру, док актуелна власт прича да штити Републику Српску и њене грађане.

“То је најбољи доказ како они брану о РС. Када је у питању живот на селу морају се обезбиједити услови како би живот на селу био подношљив и како би људи могли да живе од свог рада. Док се актуелна власт бави причом о угрожености Српске наша села одумиру јер становништво одлази, а тај тренд се шири и на градове”, казао је Тадић.

Ако су посљедице те заштите, додаје Тадић, економско одумирање расељавање становништва и лоше образовање онда нам таква заштита не треба.

Тадић истиче да се новац за развој свих грана привреде обезбјеђује тако што се на одговоран начин проводе мјере економске и фискалне политике.

Он је упозорио да, док актулана власт плаши становнике доласком Турске на ове просторе, ова земља врши освајање кроз економију.

“Прије мјесец дана смо имали аферу о штети по буџет од двије милијарде, која је углавном везана за увоз робе из Турске. Сви људи који су били задужени да то спријече и да омогуће одбрану РС на том пољу су из СНСД-а. Они не само да то нису урадили, него су били помагачи онима који су оштетили приврду РС и Федерације за двије милијарде “, казао је Тадић, додајући да би тај износ било довољно да се помогне селу и поспјеши развој пољопривреде, што би био најбољи начин одбране РС.

Тадић је исткао да је Савез за промјене сваким даном све јачи и да је “ Повратак селу” само једно од удружења које је одлучило да има своју улогу у промјенама у РС.

“Савез има осјећаја за све грађане РС и није ексклузивни представник било које политичке групе, фракције и интересне заједнице , а што је карактеристика станака на власти”, казао је Тадић.

Милош Максимовић, предсједник удружења “ Повратак селу”, је рекао да је актуелна власт у потпуности занемарила село и његове становнике.

Као основни разлог приступању савезу, он наводи, незадовољство тренутном ситуацијом на селу, која је сваким даном све гора.

“Ми у Бања Луци имамо Центар за развој и унапрјеђење села, који умјесто да помаже уништава село. Ова институција служи само за страначка запошљавања па тамо тренутно ради око 50 људи, док све њихове послове могу обавити три човјека”, казао је Максимовић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор