”Швајцарац” позива на протесте у БиХ

САРАЈЕВО – Групу „Сви на улице“, која позива на протесте у БиХ, на друштвеној мрежи „Фејсбук“ основао је извјесни Сафет Куртовић из Швајцарске, а до понедјељка је имала 10.420 чланова. О Куртовићу, на чијем профилу нема личних података, једино је познато да је рођен у Србији, а своју бригу за стање у БиХ објашњава ријечима […]

уторак, фебруар 22, 2011 / 13:40

САРАЈЕВО – Групу „Сви на улице“, која позива на протесте у БиХ, на друштвеној мрежи „Фејсбук“ основао је извјесни Сафет Куртовић из Швајцарске, а до понедјељка је имала 10.420 чланова.

О Куртовићу, на чијем профилу нема личних података, једино је познато да је рођен у Србији, а своју бригу за стање у БиХ објашњава ријечима да је он "неко ко воли све људе" и одбацује оптужбе да је повезан са СДП БиХ.

Куртовић је навео да у БиХ има своје "координаторе" који ће одредити вријеме и мјесто окупљања, истакавши да ће то бити искључиво миран покрет, а не насилна смјена политичара или рушење правног поретка.

Он је за бањалучке медије рекао да сматра "да људи имају право да изађу на улице", те додао да ће "политичари имати право да се изјасне да ли су они послодавци грађанима или обрнуто", као и да очекује "да ће људи остати на улицама све док се такви не повуку".

Међу онима који подржавају Куртовића налази се и Студентски покрет БиХ посредством којег посебно позива студенте у БиХ да га подрже.

Члан Надзорног одбора Студентског парламента Универзитета у Сарајеву Велид Алибашић тврди да такав покрет не постоји, већ да га је на интеренту основао Куртовић и да не види разлог да подржи инцијативу некога ко нема везе са БиХ.

Предсједник Уније студената РС Гордан Балабан каже да први пут чује за акцију "Сви на улице" и да му је сумњиво то што неко из Швајцарске организује дешавања у БиХ "јер постоји моменат злоупотребе неких спољних елемената".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *