Жељко Вулић ухапшен и претучен (ВИДЕО)

Жељко Вулић и његов старији син Драган приведени су јутрос у Центар јавне безбједности Бања Лука. Драма у дворишту одвија се од раних јутарњих часова. На имању Вулића је било 15 полицајаца, а радови на изградњи објекта код Медицинске електронике су тренутно обустављени. Према изјави Вулићевог старијег сина Слободана, полиција је током хапшења примјенила несразмјерну […]

петак, 7 јуна, 2013 / 10:14

Жељко Вулић и његов старији син Драган приведени су јутрос у Центар јавне безбједности Бања Лука.

Драма у дворишту одвија се од раних јутарњих часова. На имању Вулића је било 15 полицајаца, а радови на изградњи објекта код Медицинске електронике су тренутно обустављени.

Према изјави Вулићевог старијег сина Слободана, полиција је током хапшења примјенила несразмјерну силу и ухапсила његовог брата и оца без налога и разлога.

-Чуо сам машине које су почеле да раде око седам сати. Највјероватније су кренуле да прекопају пут и отац је у кућним папучама истрачао како би то спријечио. То су и јуче покушавали, али смо ми успјели да се одбранимо. Отац је онда рекао, ако прекопају пут, да ће се бацити у провалију. Вјероватно је то јутрос покушао и десет полицајаца који су ту већ били од раног јутра као наручен, ухапсили су га. Током привођења тукли су га „као вола“ и видио сам да су га претученог одвели. И брата су одвели. А онда је услиједила потјера за мном по дворишту. Тражио сам да покажу налог за хапшење и привођење, а они су ми свашта погрдно говорили и гањали ме по дворишту. Некако сам успио да им умакнем у кућу, а колико су брутални били, видите на мојој поцијепаној одјећи када су у пар наврата успјели да ме дохвате. Један од њих је био толико безобзиран да се понашао као грађевински инспектор. Стао је на наш посјед и из свег гласа дозивао Радишићеве багеристе и говорио им: „Копај овдје!“. Питам се како може да поступа тако кад нема никакву надлежност. Ако ово све није бесправно зашто нас онда не измјесте одавде и ограде грађевински простор – рекао је овај младић за Истинито.com.

Контузија чела и лијевог ока

Жељко Вулић након привођења пребачен је у Клинички центар Бања Лука гдје су му констатоване повреде.

Пема ријечима дежурног љекара из Пријемне хируршке амбуланте др Славише Милановића пацијент Жељко ВулиЋ је задобио контузију чела и лијевог ока. Пацијенту је урађена дијагностика, након чега је збринут. Вулић није задржан на болничком лијечењу у Клиничком центру Бања Лука.

Како је раније јављено, Жељко Вулић одведен је и на Психијатријску клинику у Бањој Луци на вјештачење.

Он је оптужен да је јутрос подметнуопожар у притворским просторијама у згради Центра јавне безбједности Бања Лука.0 КОМЕНТАРА

 1. Погледајте ове гадости!
  Хапшење и лов Вулића по његовом дворишту…“нисам ја криминалац“…“на чијој сте ви (полицији) страни, јел’ових мајмуна“…“ово је клошарска држава и клошарски председни“…
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pnTcxCvDInw

 2. partizan, 07.06.2013. 12:16:34

  А фирма неког Лагумџијиног халфа изводи радове за Мила радишића. Извини, али тако је. Немој бити лицемјер! Знаш ти чијим гласовима су Американци инсталирали Милорада Додика, но ти кратка памет.

 3. Ако виде да нема отпора, сутра ће тући редом. Ово је срамота да трпимо у нашем граду, да људе туку у њиховом дворишту зато што су сметња скоројевићима, који су у и након рата дошли до десетина и стотина милиона!

 4. Е мени никако нису јасни ови људи бањалучани, овамо се бусају, те крајишници, те слободарске тежње, те трте мрте, а ово је ко зна који пут да вас додикова пандурија или обезбјеђење шамара, бије, пребија у вашем граду ко стоку? Сјетите се дворане у Борику, како су вас намарисали, па ви ништа и даље климате главом и понављате ко зомбирани „миле воли диско, диско,.. ми смо милини миле је наш“?? Докле буразери?

 5. Како год да га окренемо у Републици Српској Срба више нема. Ајде, да не генерализујемо, остала их је шачица јада. Не говорим ту о биолошком битисању, него чојственом и достојанственом понашању Срба. Навешћу само пар примјера који су непобитни аргументи овој констатацији. Оног тренутка када је кренуло спирално распадање „Чајавеца“, синдикат запослених организационе јединице која се требала расформирати, позвао је остале синдикате да заједнички уђу у штрајк и да спасу оно што се спасити може. Наравно остали синдикати су били против штрајка, јер забога, њима је био обезбјеђен посао, редовна плата итд. Епилог: „Чајавеца“ више нема.
  Покрет за Пицин парк је била фантастична идеја, која се претворила у једно велико ништавило. Довољно је рећи да су протестне шетње организоване у вријеме радног времена, тако да и она шачица људи који су хтјели и жељели да се придруже, је била већ у самом старту онемогућена. Сада, када је породици Вулић неопходна сва медијска пажња и подршка грађана Бање Луке, нема никога да им помогне. Епилог: нек комшији цркне крава, само да мене не дирају.
  Студенти су посебна прича. Мало заталасају и онда је опет мир међу маслинама. Јер забога угрожавају углед и част Републике Српске. Исполитизовани, разједињени, никакви у организацији тешко да ће се као будући стуб интелигенције успјети винути на интелектуално небо, јер немају ни храбрости ни чојства да се одбране од политички заштићених хијена. Епилог: Нек нам је Благи Бог на помоћи са таквим реформаторима, слободарским умовима итд.
  Четврта прича за себе су запослени. Да одмах разјаснимо у старту, у институцијама Републике Српске нема неподобних за тренутну политичку гарнитуру, јер су доласком на власт, а онда политиком континуитета, фактички континуирано, склонили и почистили све оне који су умјели и знали како се ради, а умјесто њих довели своје ближе и даље рођаке, кумчад, комшије, школске другове и све могуће и немогуће, политички активне „социјалне случајеве“, те на тај начин створили завидан бирачки апарат. На руководећим мјестима нема људи са искуством. Ради тога и не чуди да се закони, правилници, регулациони планови и све остало ради само за шачицу подобних и „изразито способних пословних људи“, за које нико прије ове гарнитуре власти није ни чуо. Да ли се ико сјећа скандала код избора студената Фондације „Милан Јелић“ и „изразито способне и надарене“ дјеце министара, политичара и пословних магната. Јадна дјеца су заслужила да буду стипендисте Фондације „Милан Јелић“. Епилог: Институције, као мјесто гдје станује струка, у РС не постоје.
  А предсједник Републике је посебна прича. Многи су заборавили када је требало да институције РС ступе у генерални штрајк, да је тада, као премијер, путем средстава јавног информисања саопштио да од штрајка нема ништа, а ако неко ступи у штрајк, на Бироу има људи који једва чекају да добију запослење. Ово није слика и прилика предсјеника РС, ово је слика и прилика наших неспособних синдикалних вођа, који за масне паре и нерад иду уз длаку свим прохтјевима политичке елите. На Мишићку дефинитивно не треба трошити ни ријечи ни вријеме, јер забога, зими је изузетно хладно, а њу као синдикалца број један на протестима може угријати само бунда од нерца и то до земље. Толико о скромности. А тек БОРС је посебна прича. Истинских бораца у БОРС-у, част оним скромним залуђеним изузецима, нема. Већина правих бораца се бори за свој хљеб насушни и не пада им на памет да размишљају о Пантелијином и Перендијином БОРС-у. БОРС је пас који не гризе.
  Епилог: Боже, заклони и спаси!
  Када год се покрене дискусија о економској ситуацији, одмах крене салва оптужби о тобоже унутрашњим непријатељима, страним плаћеницима, копиладима и свим осталим комплиментима, који тешко да разумном човјеку могу пасти на памет. Најбољи и најједноставнији начин да човјек постане „државни непријатељ број 1“ је да упути критику садашњој гарнитури власти. Провјерено и заиста функционише, беспрјекорно!!! У сваком случају када год се фотеље крену мало мрдати, а понекад чисто превентиве ради, крену на сав глас јаукати како неко покушава уништити Републику Српску, како ово како оно.
  Слика и прилика предсједника РС су неиспуњена обећања: студентима, машиновођама, синдикату правосуђа. Ама ништа што је тај човјек обећао није спроведено у дјело. Гријешим, јесте, ако је резултат била финансијска или материјална добит за њега или неког од његових уских кланова. Тада је све рјешавано експресно, од пресуда до изузимања земљишта и осталог. Епилог: Срби се продају за неколико грама меса и утопијска обећања на предизборним скуповима.
  Ма није све ни до Додика, да се разумијемо, има нешто и до СДС-а. Босић у стилу „нит смрдим нит миришем“ канда нешто покушава, а у суштини, све што ради чини СНСД-у у корист. Претходни локални избори су били чист показатељ да Босић нит има петљу, нит снаге да у рођеној партији пресјече. До тада ће здушно помоћи СНСД-у и срозати и оно мало оптимизма што је остало у народу да би СДС можда могао стати на мегдан СНСД-у на сљедећим парламентарним изборима и да се коначно дође до неке промјене у власти. Какве, такве, али промјене. Еее, мој Босићу, па ваљда и птице на грани знају да је Бања Лука пробни балон, а ти га издува и прије него што је требало. Као грлом у јагоде, склепаше онај закон о борби против корупције или како ли га већ назваше, као да у РС нема способних људи који иду у корак с временом па ето, канда мало знају и стране језике па могу прочитати праксу у другим земљама, па да се коначно направи солидна и добра радна верзија закона која би била упућена у НСРС. А, не, чак и у тој партији се све своди на „ја најпаметнији, ја најбољи, ја највећи“ итд. Шлаг на торту СДС-ових бисера је „twit“ Александре Пандуревић. Ваљда у договору са Додиком и његовим СНСД-ом, јер било шта друго је непојмљиво. Прозвати родитеље који изражавају протест јер су животи дјеце у питању да су „масло бошњачких политичара“ и, очито, спремни на „линч нас из РС“, је ван сваке памети иоле разумног бића. Све негативне комплименте који су јој упућени, свесрдно је заслужила својом глупошћу. Умјесто да је дотична на твитер окачила да представници РС траже само да се проведе пресуда Уставног суда БиХ и на тај начин освјетла барем оно мало образа што имамо, она, дефинитивно, још покушава долити уље на ватру и створити све претпоставке за насиље и раздор између Бање Луке и Сарајева. Али не, свјесно је ишла низ длаку СНСД-у, јер је то касније потврђено у изјави Драге Калабића, који је изјавио да је протест пред зградом Парламентарне скупштине био удар на уставноправни поредак, јер им је угрожено основно право, а то је право на слободу кретања. Политичку гарнитуру чине посебна врста надљуди и ограничавање њихове слободе кретања је удар на уставноправни поредак. То што се дјеци угрожава основно право на живот, ма то нема везе. Ко су та дјеца уопште? Зар их има? Епилог: Ми смо робови и ништа више, један живот мање или више.
  Овај подугачак увод је био неопходан да се схвати докле смо се срозали као народ, јер, кроз историју је доказано да су Срби били дичан и поносит народ, који је пркосио највећим силама и преживио највећа страдања у одбрани правде и части. Таквих Срба више нема. Нема више оних који ће здушно бранити правду и част, који неће вријеђати друге јер су другачији, који неће гледати само свога посла и прискочиће у помоћ убогом, без обзира о коме се ради, нема више, или их има шачица јада, оних који отеловљавају узречицу блаженопочившег партијарха Павла „Будимо људи“. Нема их јер нису исказали солидарност са породицом Вулић, нема ни оних који ће се до посљедњег атома снаге борити за права радника, Пандуревићка и Калабић нису искористили прилику да на средствима јавног информисања изразе солидарност са демонстрантима и кажу да све што треба да се уради је да се спроведе Одлука Уставног суда БиХ да се претходни Закон о ЈМБГ усклади са Законом о територијалној организацији РС, нема ни оних који би као грађани изразили солидарност са родитељима чија дјеца немају ЈМБГ. Данас они, сутра ми. Сами смо криви.

  x-(

 6. Заиста је несхватљиво да Бања Лука није стала у одбрану овог човјека.Овакав терор је спровођен можда само за вријеме Чаушескуа и сличних њему. Гдје су сада врли првоборци из организације „Пицин парк“? Гдје је Пухало керовођа и његов летећи циркус шарене фарсе? Гдје су ЈМБГ из Бање Луке? Нема их јер стренџери за ово не плаћају. Њима требају само измишљени проблеми, стварност њима није интересантна. Кад мало боље размислим није ни чудо зашто људи ћуте. Толика су подметања лицемјера, плаћеника и лажних бораца за људска права и слободе да се изгубила бит свега.

  П.С. Него, гдје су студенти?

 7. Ozrenac, jahač, može li samo malo pameti prije gluposti?

  I Puhalo i ekipa iz GI Park je naš su bili tamo.

  E, sad, što zbog njih 50-ak tamo neće da dođe ostalih 200.000 građana Banjaluke, to je druga stvar.

  (Da se razumijemo, ja nisam bio, ne branim nikoga niti imam razloga.)

  I još, oko Vulićevih papira NEMA NIKAKVOG SPORA niti pitanja. Čovjek ima niz sudskih presuda u njegovu korist, al’ je Mile Dokurac lijen da se oko toga bakće.

 8. Код нас су ствари по правилу такве да ни у једном случају нема „чистих“ страна и,по правилу,увек се ради о неким политичким интересима…вероватно је и овде тако.

  Могао је то Фронтал да објави,колико видим,није.Не би била згорег ни нека скица да се види какав је ту проблем.

 9. Правна држава је фраза,смешна,исхабана,недефинисана.

  Не могу да верујеме да се човеку онемогућава да користи неко своје право,чак и судски доказано…надам се да још нисмо толико ниско пали.

 10. na ovo mislim: „dok je nešto u sudskom sporu nema promjene faktičkog stanja. A sada imamo situaciju da sudski spor između porodice Vulić i firme „Grand trade“, sumnjive firme i još sumnjivijeg vlasnika koji je trenutno optuženi u sudskom sporu zbog mahinacije akcijama Medicinske elektronike još nije završen, a faktičko stanje mijenjaju bageri iza nas koji upravo ruše pristupni put porodici Vulić koji oni korsite već četrdesetak godina.“

  ako ovo nije tačno – demantujte..

 11. Mr Biggy, 08.06.2013. 10:43:01 [78474]

  Не могу да верујеме да се човеку онемогућава да користи неко своје право,чак и судски доказано…надам се да још нисмо толико ниско пали.

  Sad se već zajebavaš, a nije za zajebavanje.

 12. Bojan5150, 08.06.2013. 10:14:11

  Niko ne kaze nista ako covjek ima papire.
  Koliko znam,isto tako nista se ne moze graditi ako papiri nijesu cisti.
  Ako si procitao sta sam rekao,apelovao sam na ove “medijatore“ koji “ukazuju“ na odredjene “probleme u drustvu“.Kad finansiraju neku kapmanju(kao sto je ona glupost sa JMBG)onda su tu a ako se radi o obicnom covjeku sa svakodnevnim problemom,onda ih nema nigdje.

  Nije li logicno da ti “nevladinici“,dusebriznici iskoriste ovu situaciju?
  Znaci moj zakljucak je ili znaju da od tog nema nista,tj.covjek ima neuredne papire ili pod dva,boli ih dupe za probleme obicnog covjeka,nego samo “ulijecu“kad je politika u pitanju.

  Inace ovaj problem me podsjeca na jedan slucaj u kome sam slucajno bio upetljan a to je bila jedna tipicna “medjaska“raspra izmedju komsija.
  Problem je bio put izmedju njih i taj put su obadvojica svojatali.
  Na kraju je rijeseno drzavnom konfiskacijom jer nijedan nije imao put zaveden u vlastiti grunt.
  Ako taj put ne pripada covjeku gruntovno 1/1 onda nema nikakvu sansu.

  P.S.Ako imas nekog u gruntovnici kome su dostupni dokumenti,javi mi.Treba i meni…ali bez zajebancije.

 13. Ако има судска забиљежба спора човјек је у праву.
  Ипак мислим да нема јер не би ови насртали без подлоге, мислим да је ту увезан Суд,сигурно није ставио забиљежбу и тиме спријечио даље правне радње, човјеку треба помоћи.

  Овако насиље само са много горим епилогом се спрема у Палама гдје је грађевинска мафија и нови начелник са старим начинио низ кривичних дјела.

  Понижено је 400 грађана, по сазнањима биће крви до кољена, замислите идиоте, хоће да зазидају највеће живе борце у Палама, мајку првог палог борца која је изгубила сина јединца,коме је отац за пар мјесеци умро од туге за дјететом.

  Овог пута ради се о СДС и ПДП власти, јуноше са двије године радног искуства које је довела мафија на власт, карактер нула, спремни су да газе преко живих.

  Не мирише ово на добро.

 14. Mr Biggy, 08.06.2013. 10:43:01

  Љиги, од кад се сједење испред своје куће у свом дворишту, третира као кршење јавног реда и мира,?
  Вулић не мора да „користи“ своје право, њему то право припада и треба да омогућује слободу посједовања некретнине и покретне имовине, а он ће да користи само судско ријешење кад му то право буде брутално одузето!
  Шта је ту онда ова плава маса режимских-додикових дресираних хулигана? Прекршиоци свих права, уставних обавеза и личних слобода!

 15. Bojan5150, 08.06.2013. 13:51:49
  Jbg.Ako si ovo protuimacio negativno,onda stvarno jbg.
  Samo sam pokusao biti realan u vezi ovog.
  Sto rece ovaj ribar,ako je u pravu,treba covjeku pomoci i mislim da je dovoljno javnost obavjestena i time stvoreni uslovi da neko(primjera radi iz opozicije)nesto ucini.
  Ja sam samo htio ukazati da sam upravo protiv ispraznih medijskih marifetluka ako nemaju podlogu a za akciju ukoliko je to moguce.
  A akcije tipa “nevladinici“ u sluzbi(zastite ljudskih kvaziprava)…ko zna,javice nam na kraju u cijem interesu jave…kad se desi nesto poput Kosova ili Krajine.
  Treba mi neko ko radi u gruntovnici stvarnoB-)

 16. Bojan5150, 08.06.2013. 15:45:13
  A coj’ka…
  Dobro,jesam iz pripizdine.
  Ne pripadam onima koji su docekali Tiberiusa u Ad-Ladiosu na putu izmedju Sabriusa i Serbitiuma.
  Kako vidim(s obzirom sta se prodaje po kioscima,kako izgleda grb grada i na koji nacin se protestvuje u ujdurmi zvanoj “mene se tice“i slicno),cini se da ce opet “pripizdina“morati intervenisati da se ne desi drugi Sargovac i Drakulic.

  Pa ja navijam za tog Vulica ukoliko je covjek sto posto ispravan i ako ima osnova da zadrzi taj put.tj.njegov je.

  Kako vidim pokrenula se neka rasprava u skupstini i cini se da je problem u formalnom osporavanju odluke odredjenog ministarstva.
  To je stara prica i dobro poznata mnogima a nije nista drugo nego prepucavanje opstinskih i republickih ministarstava.
  Sve u svemu niko ne smije graditi na tudjoj zemlji a ovo mi se cini da je rijec o tehnickom postupku izdavanja kojekakvih “saglasnosti“ a da vlasnistvo kao takvo nije ni sporno.

  Prema tome,posto vidim da je slucaj podijeljen na dva dijela ali da je data saglasnost sa dio koji nije “sporan“,drugi dio je takodje pitanje vremena.

  Ali,nevezano za sve to.
  Ukoliko covjek ima osnova da zadrzi dio parcele,ja sam u svakom slucaju na njegovoj strani i opozicija bi trebala da napravi kampanju u smislu obezbjedjivanja pravne pomoci a ne pukom retorikom ili nekim setnjama gradjana i gra(D)zana…valjda nijesu svi advokati i sudije Banja Luke u Milinom toru?

 17. Jahaču, opet pišeš prazne redove.

  Iz odgovora Srebrenke Golić je sve jasno.

  Djelimična dozvola? Gdje na svijetu postoji djelimična dozvola, i šta to znači? Znači, „tjeraj dalje, riješićemo u hodu“. Ovo je to rješavanje u hodu, da čovjeka fizički uklanjaju.

  Jednom za svagda: tu zgradi gradi Mile Dokurac, trenutni precjednik RS, tako da je svako potezanje „prava i zakona“ smiješno. Nema „ukoliko“ niti „ako“.

  Idi budi glup na drugom mjestu.

 18. Ova policija koju placa narod vrlo brzo ce doci u situaciju da li se nalazi na strani kriminalaca ili na strni naroda.ukoliko bude na strani ovih prvih ja joj ne vidim nikakvu buducnost.zato pozivzm pripadnike policije da stite interese gradjana od kojih zive a ne kriminalaca koji rade u ovoj zveki zvana RS sta hoce,pitanje je samo dokle.

 19. Ствар је трагична, па да држава одузима двориште том човјеку за оптше интересе, па и хајде да разумијемо све то, притисак, ултиматум, узми и остави,… али кад држава одузима од обичног човјека двориште да би га дала неком тамо приватнику, то је ван памети! Шта мисле ти црвени мундири?

 20. Bojan5150, 09.06.2013. 12:27:21

  Hvala na epitetima no pretpostavicu da ti vjerovatno nijesi nista do sada gradio i rjesavao papire za bilo kakve dozvole pa cu ti oprostiti neznanje po tom pitanju.

  Gradjevinska dozvola se ne izdaje preko noci,prije toga se mora ispuniti mnostvo uslova,rascistiti papirologija i imovinsko pravne formalnosti.

  Urbanisticku saglasnost je sa druge strane relativno lako dobiti i dovoljan je katastarski izvod,projekt i naravno dobra volja investitora tj.izvodjaca.
  Kad dobijes urbanisticku saglasnost,mozes zapoceti sa gradnjom.
  Zakonom je predvidjeno da je moguce osporiti urbanisticku saglasnost ukoliko postoje bilo kakve pravne prepreke.

  To sto ti nazivas “djelomicnom dozvolom“ nije nista novo u praksi i nije uopste protuzakonito.
  Mnogi obicni ljudi su dogradjivali kuce,poslovne objekte i slicno na takav nacin.

  Ali da ne duljim.
  Ukoliko covjek dokaze da je katastarski i gruntovno dio zemljista njegov i ako je taj dio predvidjen projektom,takva stvar automatski pada u vodu ali u isto vrijeme nije moguce obustaviti gradnju pod uslovom da se ima urbanisticka na dijelu koji nije sporan.
  Slicnih slucajeva znam nebrojeno a ta djecija prica da Dokurac gradi i da Dokurcu niko nije u stanju stati za vrat je u najmanju ruku smijesna.
  Niti je on svemocan niti je nezamjenjiv a sada je sasvim drugo pitanje sveopsta korupcija i “Dokurcici“koji sa Dokurcom igraju BH kolce.

  Stoga cu ponoviti.
  Nezavisnost,smjena kompletne strukture vlasti koja je u dosluhu EU,BH i ostalim unitaristickim “trendovima“,revizija privatizacije i ispitivanje porijekla imovine,reorganizacija privrede i tek onda mozemo pricati.
  A ove zute,smedje,narandzaste i ostale sarolike kvaziformacije,smuckaj i proli.
  Takvi samo ucrvrscuju korupciju i javasluk.

 21. Nisam ja tebi džaba rekao „dobro došao u 2012. godinu“.

  Samo ne shvatam odakle ti potreba da komentarišeš nešto što ne shvataš i nisi upućen.

  Od šetnji apsolutno više nema ništa (nikakve koristi), a ja „šetao“ nisam, biće jedno devet mjeseci. Mog’o sam se i poroditi da sam ostao trudan sa nekom nevladinicom.

 22. Bojan5150, 09.06.2013. 17:24:26
  Trudim se Bojane,trudim ali cini se da ne shvatas poentu…ili ne zelis.
  Ja sam imao na svojoj kozi osjetio sta znaci sistem u vrijeme “prepodobnog Cave trave“,izbacili su me na ulicu sa trudnom zenom.

  Ja svakako podrzavam covjeka ukoliko je cist(treba li jos koji put da ponovim) ali pokusavam cijelo vrijeme da ukazem na korijene problema bezakonja u Srpskoj.
  Koliko vidim,kod nas je konstanta pojavljivanje grupica koje se bave posljedicama a ne uzrocima.

  Dokle god se bavili posljedicama i dok se ne izborimo za nezavisnost,imacemo druge konstante a to je korumpirana vlast,nazadna ekonomija i tako redom.

  Sta mislis zasto nam se ovo desava?
  Sarajstan i tzv.“visoki predstavnici“pozdravaju negativne trendove a koce pozitivne(bez obzira ko je na celu Srpske) i to je jedna od konstanti.

  Kad neko zaglibi toliko da ga ne moze oprati ni sona kiselina ili ako ga ponese ambicija…ceka fotelja nedje u savjetu ministara ili u nekoj instituciji kojoj treba Srpska kvota.
  Kuda to vodi?Treba li objasnjavati?

  A da se narod digne i konacno uklone oni kojima je cilj neprestano zaduzivanje i finale u EU-ropskoj uniji,po automatizmu imamo pravnu drzavu.
  Profiterima odgovara unijatska BH.

  Put prema paklu poplocan je tim konstantama…

  http://www.youtube.com/watch?v=LPM8rdoO3kg

 23. Амониац, или си заиста глуп, или си с циљем дошао овдје да се правиш глуп. Милион- три- пет- небитно. То је ЊЕГОВА КУЋА, и његово је право да за њу тражи и 15 милиона ако хоће. Ако је некоме та цијена „нереална“ – то је већ његов проблем. Твојом ретардираном логиком, кад одеш на пијацу и учини ти се да је цијена кромпира „нереална“- можеш продавачици поломити ноге како би она схватила да је „реална“ цијена њеног кромпира нешто што си ти вољан да јој понудиш?!

 24. amoniac, 10.06.2013. 19:49:24

  Која си ти сомина, недао Бог ником, види се да је вама режимлијама пукла гузица на паре, само да вам је пара рођено дијете би продали за паре! Ђубрад!

  Пратиш ли ти фабулу, радишић, новопечени режимски тајкун, додиков кум, хоће нешто на брзу руку да изгради ту, не зато што он воли Бањалуку па јој посветио неку задужбину ко Илија Коларац што је оновремено радио у Београду, него тајкун хоће да заради на туђој земљи, јер му бањалучке и режимске власти РС излазе у сусрет на нелегалне начине, дају му фалисифковане урбаниситичке и друге дозволе!

  Све је ишло као по лоју, тајкун се добро покрио у то безакоње озакоњено на брзу руку скројеним дозволама снсд-е режисмког градско-републичког руководства тзв. спреге политичког утицаја и криминала!

  У свему томе Вулић неће да учествује, неда своје земљиште, а ови цијене да ће га сломити лако, обећање, понуди паре, па кад прихвати потпише развлачи га, док му и те дате паре не извуку поново, човјек је једноставно диго руке од таквих послова и кренуо сам против дивљег режима дивљих свиња које рове туђе земљиште!

  Гдје је ту крај, тек треба да видимо, а видимо да му спремају неку зврчку, да су они у праву не би му долазили на ноге, већ би једноставно поступили по закону! Значи озаконити безакоње, то је сврха ове режимске ненародне власти!

 25. Bojan5150, 11.06.2013. 04:17:24

  Ako bih uzeo stranu onima koji atakuju na covjeka bagerima ili ako bih uzeo stranu covjeku ali bezrezervno(drugim rijecima bez mozga,bilo kakvih argumenata i razmisljanja),onda bi mnogima bilo lakse.

  U prvom slucaju si automatski provokator ili rezimski neki potrcko a u drugom slucaju opet lak zalogaj za bilo kakvo slicno ideolosko jednoumlje.

  Kako god okrenes,dezurne galamdzije(na obe strane)ti kace odredjene epitete i karakteristike.

  Ne Bojane,ja ne zelim biti govece u krdu.

 26. Jahaču, k’o što rekoh, shvatam da imaš lične probleme, al’ ova tema nije mjesto za rješavanje istih. Napiši tekst (objaviće Frontal sigurno, kad objavi i meni), objasni ko si, šta si, šta te muči, pa ćemo komentarisati.

  Ako imaš fobiju od etiketa – odlično, međutim, nemoj ih meni imputirati. Ja ti samo kažem da si GLUP.

  Da nisi GLUP, uspio bi shvatiti ovaj tekst koji je objavio Frontal, a ovako ti ja moram crtati. Stvar je kao dan jasna, hapšenje, premlaćivanje i podmetanje Vuliću:

  – policija unajmljena da izvrši prljav posao (što nam je postalo normalno da policija radi prljave poslove, to je tek posebna tema), da fizički maknu čovjeka sa lica mjesta;

  – policija ga hapsi na osnovu „narušavanja javnog reda i mira“, ne hapsi ga zbog ometanja „građevinskih radova sa urednim papirima“ koji su „po zakonu“, iako je i zakon prekrojen po mjeri investitora;

  – dakle, SIVA ZONA ZAKONA, jer nam je čitava država siva zona; da imaju za šta, u legalnom smislu, da uhvate Vulića, davno bi ga uhvatili, sahranili ekspres suđenjem (pred ekspres Osnovnim sudom u BL) i na taj način uklonili;

  – detalj iz operacije: sačekuša sačinjena od 10 momaka u plavom u 7:00 sati (šta će žena sama u kafani?);

  – prekomjerna upotreba sile, nasilje u svakom obliku (što Rambo Amadeus kaže „Psihički!“), nezakonito držanje u pritvoru, lažna optužba za podmetanje požara, javno blaćenje Vulića na ekspresnoj pres konferenciji, atak na njegov kredibilitet i uračunljivost;

  A ti se „pitaš“ ko navija za muriju a ko za pozitivce.

  Znači, to je sva priča ovdje, konkretno.

  Bez drobljenja o ovome i onome, bez „Kulina bana“, šta je bilo i šta će biti, i zašto. To je sve u 2012. godini za koju sam ti poželio dobrodošlicu. Nemaš pojma o svemu, al’ se ponosiš time.

  Gospoda „prvi put čuje za slučaj“:
  http://www.istinito.com/index.php/banja-luka/item/8972-porodicu-vulic-posjetili-ministri-u-vladi-rs-srebrenka-golic-i-davor-cordas.html

  A Mikanović iskazuje simptome šizofrenije:
  https://www.facebook.com/groups/blgradzena/permalink/604025742955978/

 27. B-)

  Ne,ne plasim se “etiketiranja“.
  Cak stavise,najvise volim kad me neko nazove “jeretikom“,(primjera radi).
  Naravno,nijesam niko i nista nego obican covjek i nemam namjeru javno zastupati ni svoje ni bilo cije interese.
  Samo komentarisem Bojane(ako smijem).

  Vidim da uopste ne obracas paznju(slucajno pretpostavljam)na cinjenicu da saosjecam sa covjekom jer se meni slicno desilo od strane drugih vlastodrzaca koji su brat blizanac danasnjim.

  Ali valjda to nikog ne interesuje,nego je bitna selektivna pravda,selektivno misljenje i slicno sto se zloupotrebljava u ko zna cije svrhe.
  Da..sloboda,pravda,jednakost,pravna drzava…vrlo uzviseno ali mi se cini da se covjekova patnja ne sagledava na prravi nacin.
  Jednoumlje radja jednoumlje.

  Ukratko,prokisnjava nam krov a pojedini kruzoci raskapaju kisobran u svrhu “rjesavanja problema“.

  Za Slobodu i Nezavisnost Republike Srpske!

 28. Solidan si bolid, jahaču.
  Međutim, na jednu tvoju rečenicu ima smisla replicirati.

  jahac, 11.06.2013. 11:22:01 [78904]

  Ukratko,prokisnjava nam krov a pojedini kruzoci raskapaju kisobran u svrhu “rjesavanja problema“.

  U ovom slučaju, kad je park uništen a Vulić ostao, ta je paralela poprilično plastična, ali, indukcija i dedukcija ne moraju međusobno da se isključuju. To je što je, jedan front je ostao aktivan, Vulić se ne da, a za krupniju promjenu u domenu OVOG SLUČAJA je kasno.

 29. I neka se bori.
  I neka ga podrzavaju iskreni ljudi.(pa makar bili bolidi ili slalomasi).
  Jedino sto mene plasi da bi cova mogao ostati i bez love i bez puta a to je,slozices se ,jedna od stvari koje bi mogle da ga zadese i kojoj nijedan “drug clan“,nakon par mjeseci nece pridavati ..ama bas nikakav znacaj.

  Sto se tice ovih javnih “objavljivaca“,novinara i inih,osim pojedinih(rijetkih)casnih profesionalaca i nemam bas neke simpatije.

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=sUQyzuhS6oo&feature=endscreen

  Ali ajd,sto ti kazes,neka je formiran kakav takav volonterski front koji bi u buducnosti mogao mozda nekome pomoci.

 30. Tačno je da bi Vulić mogao sve da izgubi, i nema sumnje da je on svjestan toga, al’ opet, neko se mora i boriti. Sve ili ništa.

  A što se tiče volonterskog fronta, to je neki početak, i treba raditi na tome. Na žalost, ljudi okupljeni oko GI Park je naš su jako isključivi i koriste neke pogrešne metode, al’ da ne ponavljam oko toga… Sva nada da će to ubuduće ići prirodnije, organskije, malo da proradi altruizam u narodu; a opet, da li je to realno očekivati od naroda okarakterisanog frazom „nek’ komšiji crkne krava“, druga je tema…

 31. Рамштајн, што је најцрње- ХОЋЕ! 😀 Кад Ујка-Сему Миле више не буде требао- исфинансираће његову смјену. То раде од Ел Салвадора наовамо годинама- најсвјежији примјер тзв. Арапско Прољеће..;)

 32. Kalabalak, 11.06.2013. 13:49:47

  Pa nijesam siguran koliko je realna smjena “odozgo“ ali da postoje indicije,sigurno postoje.
  Ovu godinu karaketisu brojni negativni trendovi,kao sto je precutno priznavanje Kosova,simultani medijski napadi na SPC,kao i rad iznutra na njenoj “promjeni kursa u pravcu zapada“.
  Sad neko ce se zapitati,zasto bi neko sklanjao Milokrada ako radi u interesu tih istih struktura?

  Pa,cini mi se da je(htjeli mi to priznati ili ne)SNSD do sada(mozda s izuzetkom lokalnih izbora) u prilicnoj mjeri homogenizovao Srbe u smislu posjedovanja vecine poslanickih mjesta od skupstine pa do parlamenta BH.
  To je cinjenica koja njima smeta bez obzira na to kakav stav ta stranka zastupala,bila ona pro-euro ili ne…
  Njima je u interesu da u Republici Srpskoj imaju jednu bezlicnu smjesu sa anahronim nastupom.

  Sa druge strane bi bila naravno pozeljan jedinstven grad(Z)anski i kvazianacionalni blok koji bi Srbe i njihove interese jednostavno razbio u paramparcad jer su u tom slucaju irelevantni sa ustavno pravnog stanovista.

  Dalje zakljucke neka svako donosi za sebe.