Жељко Ковачевић: Подржан коморски систем

У досадашњим јавним расправама о Нацрту закона о занатско-предузетничкој дјелатности Републике Српске подржан је коморски систем организовања занатско-предузетничке дјелатности, са обавезним чланством и одређеним партиципацијама или чланаринама до 24 КМ годишње, рекао је данас министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић. "Ми сматрамо да то није износ који ће оптеретити власнике тих радњи, али ће […]

среда, 20 јула, 2011 / 13:53

У досадашњим јавним расправама о Нацрту закона о занатско-предузетничкој дјелатности Републике Српске подржан је коморски систем организовања занатско-предузетничке дјелатности, са обавезним чланством и одређеним партиципацијама или чланаринама до 24 КМ годишње, рекао је данас министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић.

"Ми сматрамо да то није износ који ће оптеретити власнике тих радњи, али ће сигурно унаприједити рад Занатско-предузетничке коморе и на тај начин побољшати њену одговорност", нагласио је министар Ковачевић, који учествује у завршној јавној расправи о овом акту.

Ковачевић је нагласио да је ријеч о изузетно значајном законском акту који обухвата и који се тиче 26.000 привредних субјеката, односно занатско-предузетничких радњи и 42.000 радника, што је изузетан потенцијал који заслужује пажњу.

Он је навео да су нацртом закона дефинисана и мајсторска звања која ће допринијети квалитетнијем вођењу занатско-предузетничких радњи, јер ће бити омогућено да у будућности људи који стичу мајсторска звања своје знање преносе и будућим члановима занатско-предузетничке радње.

Јавна расправа о нацрту овог закона одржана је у пет подручних центара у цијелој РС, а приједлози и сугестије са тих расправа послужиће за израду приједлога закона, који ће бити достављен Народној скупштини РС на усвајање.Оставите одговор