Заједнички извјештај ЕУЛЕКС-а, КФОР-а и Косовске полиције

У јучерашњој операцији на сјеверу Косова претресене су четири приватне просторије у Зубином Потоку и Зупчу, и прикупљени докази, односно оружје и једно возило, наведено је у заједничкој изјави ЕУЛЕКС-а, КФОР-а и Косовске полиције. У изјави се наводи да постоје налози за хапшење шест лица која се траже у вези са убиством припадника косовске полиције. […]

четвртак, 1 септембра, 2011 / 08:12

У јучерашњој операцији на сјеверу Косова претресене су четири приватне просторије у Зубином Потоку и Зупчу, и прикупљени докази, односно оружје и једно возило, наведено је у заједничкој изјави ЕУЛЕКС-а, КФОР-а и Косовске полиције.

У изјави се наводи да постоје налози за хапшење шест лица која се траже у вези са убиством припадника косовске полиције.

"Јучерашња операција представља даљи корак у привођењу правди извршилаца тог кривичног дјела. Истраге се настављају у вези са другим насилним инцидентима на сјеверу, укључујући паљење прелаза. Владавина права мора преовладати у корист свих заједница на Косову. Важно је да локални мјештани наставе да подржавају акције оних који покушавају да одговорне за тешка кривична дјела приведу правди", додаје се у саопштењу.

Након операције ЕУЛЕКС полиције на сјеверу је мирно, али Срби из Ибарског Колашина су узнемирени.

Припадници ЕУЛЕКС полиције претресли су више српских кућа на подручју општине Зубин Поток, између осталог и кућу Благоја Вучинића у селу Жупче.

Вучинић је Контакт плус радију рекао да су специјалци ЕУЛЕКС-а у његову кућу упали око 5.40 часова и да су том приликом направили "праву преметачину", срушили га на бетон испред куће, ставили му лисице и пушку прислонили уз врат.

Заплијенили су ловачку пушку за коју посједује дозволу УНМИК-а и четири мобилна телефона, као и старе картице које су нашли у кући. Вучинић је рекао је да су припадници ЕУЛЕКС-а имали налог за претрес и да су разбили улазна врата.

Кућа Благоја Вућинића се налази на стотинак метара од барикада које су постављене у мјесту Жупче, на подручју општине Зубин Поток.Оставите одговор