За Алмодоваров филм 16 номинација

Филм Педра Алмодовара "Кожа у којој живим" води по броју номинација у трци за овогодишње, 26. награде Гоја, шпанског еквивалента америчких Оскара. Како преноси Холивуд рипортер, Најновије Алмодоварово остварење добило је номинације у чак 16 од 28 категорија. На другом мјесту је трилер Енрикеа Урбизуа Нема предаха са слабе који има 14 номинација, а на […]

среда, 11 јануара, 2012 / 21:52

Филм Педра Алмодовара "Кожа у којој живим" води по броју номинација у трци за овогодишње, 26. награде Гоја, шпанског еквивалента америчких Оскара.

Како преноси Холивуд рипортер, Најновије Алмодоварово остварење добило је номинације у чак 16 од 28 категорија.

На другом мјесту је трилер Енрикеа Урбизуа Нема предаха са слабе који има 14 номинација, а на трећем дебитанстки филм "Ева" Кике Маљо са 12 номинација.

Велики број номинација означава дефинитиван крај затегнутим односима између Алмодовара и Шпанске филмске академије, коју је прослављени редитељ напустио прије неколико година, у знак протеста због процедуре додјеле награда Гоја.

,,Педро ће бити одушевљен оволиким бројем номинација", казао је продуцент "Коже у којој живим" и редитељев брат Аугустин Алмодовар у изјави за шпански двевни лист Ел Паис.

Алмодовар, који је од прошле године поново члан Академије, тренутно је на путу за Лос Анђелес, гдје треба да присуствује додјели Златних Глобуса.

Свечаност уручивања награда Гоја одржаће се 19. фебруара у Мадриду.

Међу номинованим за ову награду су још Вуди Ален (за најбољи оригинални сценарио), Антонио Бандерас (најбољу мушку улогу) и Селма Хајек (најбољу женску улогу).Оставите одговор