Вучко и Грудви?

Вучко је и даље маскота која представља поднебље које је угошћавало зимске спортисте 1984. године. И даље смо, као тада, једна од, ако не и једина земља у Европи, гдје има вукова у природи.

недеља, 10 фебруара, 2019 / 13:38

Неко је ономад водио рачуна о томе. Расправљало се. Бирало се најбоље рјешење. Мислило се шта ће то значити и како ће то утицати на стране посјетиоце и пратиоце дешавања, чак и деценијама касније. У том свјетлу није једино јасно:

Шта представља Грудви?

Грудву снијега? Иначе, тако се зове маскота ЕЈОФ-а, како и репортери из буџета плаћане РТРС, са све Јахорине, називају дешавање које ће вечерас бити отворено од стране Милорада Додика.

А ради се о ЕООФ-у, ако би српски причали. А српски причамо и на плакатима азбуком пишемо, само пред изборе. Ускоро можда нећемо ни то.

Шта је Грудви, ко је Грудви? Кога он представља, шта он представља? Ко је водио јавну расправу о изабирању најбољег идејног рјешења? Ко је добио паре за исто?

Ај, колика је Јахорина планина, соко је прелећет’ не може!

Овако, "Грудви" остаје као грудва у главу свима који су мислили да би можда нешто као "соко", "јеж", "јазавац" биле приљежније маскоте за омладинске олимпијске играрије, а укоријењене су у нашу традицију. Таман колико и данас очигледно непревазиђени Вучко.

Грудву од снијега може направити свако, тамо гдје снијега има.

Но, то обезличење у бесмисао творевина као тзв. БиХ, што ће бити једина земља поријекла у репортажама страних извјештача, управо је на корак до прављења покорне глобалистичке пастве, која је сретна само кад јој неко са стране дође и "поставља стандарде". Послије се хвалимо како смо их испунили и организовали и пуно пара дали за догађај, који готово да нико неће примјетити у свјетским медијима.

Бакир и Ријад, који на себи носе костим Грудвија у прилогу "заједничке тв", откривају у потпису да се он заправо на српском језику зове "GROODVY", што све говори о памети и креативности твораца и далековидости и утицају оних који су за овакво пркно од маскоте гласали.

Антене коју грудва има у дугиним бојама, тако, остају да личе као неки геј-вирус који напада на Вучка, или само јавне набавке у, са стране диригованом догађају, који би требао да буде нешто као олимпијско уједињење Свјеверне и Јужне Кореје.

Републике Шумске и Педерације БиХ.

Важи.

Причајте ту шупљу у Сплиту. Јуче или данас. Свеједно је.