Вучић затеже: Брисел нам није пружио шансу

Влада саопштила да је јединствена у ставу да се настави дијалог са Приштином. Вучић изјавио да је приједлог о Косову неприхватљив за Србију, пише "Блиц". "Ви, сви чланови Владе, знате да јесмо и колико јесмо, посвећени добијању датума и ЕУ интеграцијама. Прочитаћу вам део предлога који смо добили и једино што могу да вам кажем […]

четвртак, март 21, 2013 / 18:32

Влада саопштила да је јединствена у ставу да се настави дијалог са Приштином. Вучић изјавио да је приједлог о Косову неприхватљив за Србију, пише "Блиц".

"Ви, сви чланови Владе, знате да јесмо и колико јесмо, посвећени добијању датума и ЕУ интеграцијама. Прочитаћу вам део предлога који смо добили и једино што могу да вам кажем је да, нажалост, нико осим нас није показао спремност да направи било какав уступак или компромис, што нама није пружило апсолутно никакву шансу да понуђено и прихватимо", рекао је Вучић.

Како преноси дневник "Блиц", први потпредсједник Владе казао је да Србија не одустаје од европског пута.

"Надам се да ћемо моћи да постигнемо договор са Приштином, али пред наш народ не можемо да изађемо празних руку. Уосталом, нико од нас се у политици није родио, а ја лично, у њој свакако нећу ни умрети. Не морам овим послом ни да се бавим, али желим да знате да нам нису дали ни један посто шансе да папир прихватимо", навео је Вучић.

Он је данас предсједавао сједници Владе, пошто је премијер Ивица Дачић на путу за Њујорк, гдје треба да се појави на сједници Савета безбедности посвећеној Косову.

Из Владе Републике Србије сапштено је, међутим, да је на данашњој сједници оцијењено да се само праведним решењем проблема на Косову и Метохији може обезбиједити трајна стабилност у читавом региону.

Како је наведено, Влада Србије је јединствена у ставу да се настави дијалог између Београда и Приштине и у конструктивној атмосфери без притисака, пронађу рјешења која ће осигурати опстанак и сигуран живот Срба у јужној покрајини и отворити европске перспективе за Србију.

О току и садржају седме рунде разговора вођене јуче у Бриселу, чланове Владе Србије информисао је први потпредсједник Владе Александар Вучић.

На сједници је, како је саопштено, оцењено да је интерес Владе Србије да се постигне рјешење које ће осигурати достојанствен живот и просперитет за све грађане.

У Бриселу је јуче одржана седма рунда разговора премијера Србије и Косова. Дачић и Тачи одржали су синоћ, први пут откад су започели дијалог, конференцију за новинаре. Они су рекли да договор није постигнут, али да је начињен напредак.Оставите одговор