Вјештачко ђубриво вечерас на Рачи

Први камиони превозника из Републике Српске који из Србије превозе минерално ђубриво за домаће пољопривреднике, у вечерњим часовима стићи ће до граничног прелаза Рача и царинске испоставе у Бијељини, која ће да изврши њихово царињење, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Камиони би сутра у јутарњим часовима требао да превезу минерално ђубриво до […]

понедељак, 28 марта, 2011 / 16:47

Први камиони превозника из Републике Српске који из Србије превозе минерално ђубриво за домаће пољопривреднике, у вечерњим часовима стићи ће до граничног прелаза Рача и царинске испоставе у Бијељини, која ће да изврши њихово царињење, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Камиони би сутра у јутарњим часовима требао да превезу минерално ђубриво до неколико већ одређених пунктова у Бијељини, на којима ће пољопривредни произвођачи моћи да преузму минерално ђубриво.

Прва испорука минералног ђубрива у РС требало је да буде обављена јутрос, али је до кашњења поласка камиона, дошло због тога што је србијанска шпедиција данас око 11 часова почела да обрађује потребну документацију, па су камиони за Српску кренули тек послије 14 часова.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Мирослав Миловановић сутра ће да присуствује подјели минералног ђубрива за пољопривреднике из Семберије.

О мјесту и термину јавност ће бити обавијештена у јутарњим часовима.

По одлуци Владе РС наложено је ресорним министарствима да се по хитном поступку набави минерално ђубрилов за прољетну сјетву у 2011. години и то 18 000 тона врсте "НПК:15:15:15" и 1 500 тона врсте "НПК:8:26:26".

Уговор о испоруци закључен је између Минстарства трговине и туризма РС Републичке дирекције за робне резерве РС и фирме "Фертиа д.о.о" из Бачке Паланке.