Витни Хјустон пронађена мртва

Позната поп пjевачица и велика звијезда осамдесетих година прошлог вијека Витни Хјустон, преминула је у суботу увече у 48. години, јавили су амерички медији. Витни Хјустон нађена је мртва у соби на четвртом спрату хотела "Хилтон" на Беверли Хилсу, у Лос Анђелесу. Узрок смрти се испитује. Медији подсјећају да је славна пјевачица последњих година имала […]

недеља, 12 фебруара, 2012 / 07:59

Позната поп пjевачица и велика звијезда осамдесетих година прошлог вијека Витни Хјустон, преминула је у суботу увече у 48. години, јавили су амерички медији.

Витни Хјустон нађена је мртва у соби на четвртом спрату хотела "Хилтон" на Беверли Хилсу, у Лос Анђелесу. Узрок смрти се испитује.

Медији подсјећају да је славна пјевачица последњих година имала великих проблема са дрогом, што је и окончало њену некада велику каријеру.

Умрла је уочи доделе награде "Греми", у истом хотелу гдје је одржавана годишња забава уочи тог догађаја, а на којој је требало да наступи.

Хјустонова је осамдесетих и деведесетих година држала прва мјеста на музичким топ листама, до удаје за репера Бобија Брауна, након чега су почели њени проблеми са наркотицима.

Почела је да пјева још као дјевојчица, пошто је одрасла у породици пјевача соула, укључујући мајку Сиси Хјустон и рођаке Дион Ворвик и Ди Ди Ворвик. Арета Френклин јој је била бака.

Током каријере освојила је шест награда "Греми". Издала је седам студијских албума, и продала око 170 милиона ЦД-ова, синглова и видео снимака.

Остала је упамћена и по улози у филму "Телохранитељ" са Кевином Костнером.

Пјевачица је последњих година отворено говорила о својим проблемима са дрогом и изјављивала да је интензивно конзумирала кокаин, марихуану и екстази.