Вишеград: Носи ли Дрина Кустине дресове или не?

Док са једне стране стижу оптужбе да је посланик СДС тражио да се поклон дресови са андрићевим ликом не носе, са друге се чује да је у питању мијешање политике у спорт. Члан Управе Фудбалског клуба „Дрина-ХЕ“ Владимир Гладанац потврдио је данас Срни да је народни посланик СДС-а Мирослав Којић прије почетка утакмице овог клуба […]

понедељак, март 25, 2013 / 19:05

Док са једне стране стижу оптужбе да је посланик СДС тражио да се поклон дресови са андрићевим ликом не носе, са друге се чује да је у питању мијешање политике у спорт.

Члан Управе Фудбалског клуба „Дрина-ХЕ“ Владимир Гладанац потврдио је данас Срни да је народни посланик СДС-а Мирослав Којић прије почетка утакмице овог клуба и „Модриче–Максима“ у Вишеграду ушао у свлачионицу и забранио играчима да носе дресове које је клубу поклонио прослављени режисер Емир Кустурица.

„На дресовима се дискретно налази лик Иве Андрића, тако да се традиција, коју је започео Мурат Шабановић, овај пут наставља, али у режији Мирослава Којића. Као члан управе сам игнорисан од како је СДС дошао на власт, али имам моралну обавезу да изнасем своје мишљење и реагујем на овај нељудски чин“, рекао је Гладанац.

Он је нагласио да је Кустурица реновирао стадион ФК „Дрина-ХЕ“, уградио најсавременији систем наводњавања, уступио властити аутобус на располагање клубу, понудио своје хотелске капацитете на Мећавнику у сврху припрема, поклонио најквалитетнију спортску опрему и све то без икакве финансијске надокнаде или било какве користи за њега.

„‘Дрина-ХЕ’ је вишеградски клуб и припада Вишеграђанима, а не Мирославу Којићу и његовим марионетама. Позивам тренера Марка Видаковића да поднесе неопозиву оставку, јер су његов ауторитет и професионализам доведени у питање, те начелника општине господина Мирослава Мишковића да сазове вандредну сједницу СО Вишеград, на којој ће се наћи модалитет како стати у крај овом јавашлуку и варварском понашању“, истакао је Гладанац.

Фудбалски клуб Дрина издао је саопштење у којем се ови наводи негирају.

Тврдње да је неко утицао на скидање односно ношење опреме у којој су фудбалери наступали је апсолутно неистина што могу да потврде и ииграчи и тренери који су се налазили у свлачионици клуба.

Нажалост појединци у овом граду сва дешавања па и спортска желе ставити у функцију политике што предсјдништво клуба неће дозволити. То показује да су у предсједништву клуба ангожавани првенствено спортски радници и љубитељи фудбала без обзира на страначку припадност.

У овим тешким временима финансирања клуба свака помоћ спонзора је битна и захвална али да Предсједништво ФК као и до сада неће дијелити спонзоре по политичкој припадности нити ће дозволити да се спонзорства користе у политичке сврхе, каже се у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор