Вимблдон је завршио за Ану Ивановић

Тенисерка Србије Ана Ивановић није успjела данас да се пласира у четврто коло Вимблдона, пошто је изгубила од Петре Цетковске из Чешке са 0:2 (2:6, 6:7). Ивановићева је као 18. носилац на турниру била фаворит у мечу са 81. на WТА листи, али играчицом која је већ направила изненађење у прошлом колу када је победила […]

субота, 25 јуна, 2011 / 17:35

Тенисерка Србије Ана Ивановић није успjела данас да се пласира у четврто коло Вимблдона, пошто је изгубила од Петре Цетковске из Чешке са 0:2 (2:6, 6:7).

Ивановићева је као 18. носилац на турниру била фаворит у мечу са 81. на WТА листи, али играчицом која је већ направила изненађење у прошлом колу када је победила 13. носиоца Агњешку Радванску из Пољске.

У првом сету Ивановићева је повела са 1:0, а затим је дозволила противници да наметне темпо и да преокрене на 5:1. До краја овог дijела игре ништа се битно није променило, јер је тенисерка Србије освојила још само један гем.

У другом сету тенисерке су биле изједначене. Ивановићева је опет имала почетну предност, међутим, није успjела да стекне осетније вођство. После 5:5, тенисерка Србије повела је са 6:5, а Цетковска је одличним сервисом лако дошла до изједначења.

У тај-бреку Ивановићева као да није била на терену. Није се ни трудила да нешто промjени, па је Цетковска са 7:0 саствим заслужено дошла до четвртог кола Вимблдона.

У наредном колу састаће се са побjедницом дуела између Сабине Лисицки из Немачке и Мисаки Дои из Јапана.