Вијести из Звезде: Оставка Ивана Аџића

Спортски директор ФК Црвене звезде Иван Аџић поднио је данас оставку на ову функцију.  Аџићева оставка стигла је послије бројних спекулација у посљедњих неколико дана, послије пораза у "вјечитом" дербију од Партизана са 2:0 и уопште лоших резултата ове јесени. "На ово мјесто сам дошао у најтежем тренутку у историји клуба са свега десетак играча […]

уторак, новембар 29, 2011 / 21:08

Спортски директор ФК Црвене звезде Иван Аџић поднио је данас оставку на ову функцију.

 Аџићева оставка стигла је послије бројних спекулација у посљедњих неколико дана, послије пораза у "вјечитом" дербију од Партизана са 2:0 и уопште лоших резултата ове јесени.

"На ово мјесто сам дошао у најтежем тренутку у историји клуба са свега десетак играча под уговором и Омладинском школом која није постојала. Због тешке ситуације у клубу, урадио сам пет прелазних рокова без буџета. Упркос томе, двије године су нам отимане титуле – јавност зна како. Данас остављам тим чија је званична тржишна вриједност по Трансфемаркту 21,5 милиона евра, а у овом периоду смо имали неколико трансфера од којих је клуб живио. Наша Омладинска школа је прва у јесењем дијелу првенства у свим категоријама", наводи Аџић у оставци.

Он је истакао, да оставку никада не би поднио само због захтјева јавности, јер за свој рад одговара само онима који су га изабрали. "Ово чиним као моралан човјек који жели да својом оставком растерети клуб и играче од притиска под којим се налазе", додаје Аџић.

"Сигуран сам да ће се веома брзо видјети да је пут којим је Звезда прошла протеклих 30 мјесеци био једино исправан и могућ", сматра сада бивши спортски директор Звезде.

ЛУКИЋ: НЕ РАЗМИШЉАМ О ОСТАВЦИ

Први човјек Црвене звезде Владан Лукић данас се први пут од пораза од Партизана обратио медијима и рекао да не намјерава да поднесе оставку.

Лукић је истакао да ће подржати одржавање избора у Звезди, које је у јуче најавио генерални секретар Ђорђе Стефановић.

"На крају полусезоне засједаће Управни одбор, који ће разматрати ситуацију, а онда ћемо видјети да ли има уопште разлога да се Скупштина сазове – нагласио је Лукић.

Лукић је потврдио одлазак Аџића из клуба и истакао да му је жао због тога, јер су њих двојица велики пријатељи и мисли да је добро радио свој посао. На питање ко ће замијенити Аџића, Лукић је рекао да он није сам радио тај посао и да је имао двојицу, тројицу помоћника, који ће обављати ту функцију док се не нађе трајна замјена.

Што се тиче тренера Роберта Просинечког, Лукић је нагласио да он нема разлога да поднесе оставку, нити да буде смијењен, али ће и о томе бити ријечи на Управном одбору клуба.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *