Видовић замијенио Цвијановићеву: Наш циљ је европски пут

Предсједница Владе Републике Српске и досадашња министрица за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић предала је данас дужност новом министру Игору Видовићу. Цвијановићева је рекла да је новог министра раније упознала са структуром Министарства и са свим активностима које се проводе, као и са плановима, тако да не очекује било какве проблеме. […]

четвртак, 14 марта, 2013 / 13:00

Предсједница Владе Републике Српске и досадашња министрица за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић предала је данас дужност новом министру Игору Видовићу.

Цвијановићева је рекла да је новог министра раније упознала са структуром Министарства и са свим активностима које се проводе, као и са плановима, тако да не очекује било какве проблеме.

"У потписаној примопредаји наводи се стање кадрова, финансија и проведених и планираних активности у Министарству. Овдје је уходана структура која одлично зна свој посао, а нови министар је расположен да ради. Према томе – све је у реду", нагласила је Цвијановићева.

Нови министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић захвалио је предсједници Владе Жељки Цвијановић што му је указала повјерење да води и настави пут овог министарства.

"Да се не ради о најбољем министартву, не би премијер била ту гдје је сада. Имао сам довољно времена да се упознам и са својим помоћницима, са радом Министарства. Мислим да неће бити проблема, да ћемо наставити континуитет које је ово министарсво имало и у протеклом периоду", рекао је Видовић.

Према његовим ријечима, све је дефинисано плановима, програмима и активностима.

"Имамо активности за нову сједницу Владе, тако да се уходавамо", додао је министар Видовић.

Он је истакао да ће се Министарство у свом раду држати плана предвиђеног за ову и сљедећу годину, који је премијер Жељка Цвијановић представила у свом експозеу.

"Наш план је европски пут, Дејтонски споразум. Ми смо Министарство које врши координацију, усклађивање, и тако ћемо наставити", истакао је Видовић