Вања Удовичић кандидат за министра

Предсједник Владе Србије Ивица Дачић одлучио је да нови министар саобраћаја Србије буде Александар Антић, министар без портфеља задужен за евроинтеграције Бранко Ружић, а да о српском спорту убудуће брине прослављени ватерполиста Вања Удовичић, док је од раније познато да ће Иван Тасовац бити нови министар културе. Како Телеграф сазнаје, лидер СПС-а одлучио је данас […]

четвртак, 29 августа, 2013 / 15:03

Предсједник Владе Србије Ивица Дачић одлучио је да нови министар саобраћаја Србије буде Александар Антић, министар без портфеља задужен за евроинтеграције Бранко Ружић, а да о српском спорту убудуће брине прослављени ватерполиста Вања Удовичић, док је од раније познато да ће Иван Тасовац бити нови министар културе.

Како Телеграф сазнаје, лидер СПС-а одлучио је данас да за нове министре предложи Ивана Тасовца, Бранка Ружића и Александра Антића, а највеће изненађење је постављање прослављеног српског ватерполисте Вање Удовичића на мјесто министра спорта и омладине.

Према нашим сазнањима, Удовичић је одлучио да, уколико буде изабран, прекине са активним играњем ватерпола како би могао да се посвети новој функцији.

– После реазговора с првим потпредседником Владе Александром Вучићем и председником парламента Небојшом Стефановићем одлучио сам да прихватим место кандидата за министра спрота, као нестраначка личност у договору два партије – СПС и СНС – рекао је он за Тањуг.

Удовичић није желео да говори о првим потезима које намјерава да повуче, рекавши да за сада не жели да излази са конкретним приједлозима, јер сматра да прво треба да се оформи целокупни тим, односно цјелокупна влада.

– Још увек сам само кандидат. Имам нека опажања, идеје које бих желео да спроведем, али отом потом – рекао је Удовичић.

Предсједник Скупштине Београда Александар Антић напушта ту функцију и преузима Министарство саобраћаја на којем ће замијенити Милутина Мркоњића, док ће Бранко Ружић преузети евроинтеграције Србије.

Милан Јовановић, некадашњи предсједник Политичког савета СПС, који предаје на Факултету политичких наука у Београду, помиње се као кандидат за министра просвјете, али како Телеграф сазнаје најближи месту Жарка Обрадовића је проф. др Владан Кутлешић, бивши потпредсједник владе и саветник Слободана Милошевића.

– Кутлешића подржава стара гарда СПС-а и стога је веома близу да постане нови министар просвете – каже наш извор.

Уласком Бранка Ружића у Владу Србије социјалисти ће морати да промене и шефа посланичке групе у Скупштини Србије, а за ту функцију конкуришу Дијана Вукомановић, Ђорђе Милићевић или Стефана Миладиновић.

У међувремену, Антић и Ружић су поднијели оставке на посланичке функције. Скупштински Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања је констатовао њихове оставке и предложиће Скупштини да констатује престанак њиховог мандата. Сједница Републичке изборе комисије заказана је за 13 сати.0 КОМЕНТАРА

 1. Svi svi,ali Tasa pravi dasa.
  A, kod nas žalosna nam majka, sve u jednom , i jedan je sve, i žari i pali, odredjuje i naredjuje,popuje i lopovuje, i laže sve što kaže.
  Najcrnji period našega postojanja, sve budala postroljila ispred sebe i izdaje naredbu
  ko može, koliko, kada i šta da jede,
  ko će gdje da se zaposli,
  koliku će ko da ima penziju i platu, i da li će uopšte da je ima,
  kome šta treba oteti,
  koga treba izmlatiti i nokautirati,
  koga u zatvor strpati,
  ko živ, a ko mrtav,
  ko sit, a ko gladan,
  ko ima, a ko nema, ko gore, a ko dole,
  ko smije da otima i krade, i od koga da otimaju i kradu,
  ko da gradi, a ko da razgradjuje,
  kada da sviće, a kada da se smrkava,
  i kome da sviće , a kome da se smrkava…

 2. herctref, 29.08.2013. 22:52:43

  а од мене можете ви снсд-овце добити само ово…

  http://www.youtube.com/watch?v=AUUpZTYIUCw

  B-)

Оставите одговор