Укинута суспензија Горану Раци

Закључак Владе Републике Српске о суспензији помоћника за спорт у Министарству породице, омладине и спорта Горана Раце због злоупотребе службеног положаја је измијењен, јер то није било одрађено како треба, тако да он и даље редовно иде на посао. Изјавила је то министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић, на чију је иницијативу Влада […]

четвртак, новембар 22, 2012 / 10:01

Закључак Владе Републике Српске о суспензији помоћника за спорт у Министарству породице, омладине и спорта Горана Раце због злоупотребе службеног положаја је измијењен, јер то није било одрађено како треба, тако да он и даље редовно иде на посао.

Изјавила је то министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић, на чију је иницијативу Влада Српске недавно и донијела закључак о суспензији Раце.

Нови закључак Владе је да буде спроведен дисциплински поступак унутар министарства. Послије тога та одлука иде пред Комисију Владе РС за дисциплинску одговорност државних службеника која ће донијети коначно рјешење. У оној брзини донесена је одлука која није била у складу са нашим Правилником о дисциплинској одговорности државних службеника – каже Тешановићева.

Она истиче да се у министарству ради на томе, да се узимају изјаве, а да је законски рок за доношење одлуке 15 дана. Када закључак министарства оде у Комисију Владе РС за дисциплинску одговорност, рок за доношење дефинитивне одлуке је 90 дана. Сво то вријеме Раца ће ићи на посао.

Раца је на меморандуму Министарства породице у два наврата начелнику Одјељења за инспекцијске послове Административне службе града Бањалука послао приватне дописе у чијем је потпису његова супруга Бојана Раца, која не ради у том министарству.

Раца је на меморандуму послао двије ургенције које је потписала Бојана Раца, а које су у Административној служби запримљене 17. октобра. Она тим ургенцијама тражи да јој буде одговорено на захтјев који је поднијела за рушење објекта “Хард рок кафе”. Бојана Раца води приватни спор са својим комшијом, власником тог бањалучког кафеа, Синишом Томићем.

Томић је против Горана Раце пријаву због злоупотребе службеног положаја и овлашћења упутио предсједнику РС, предсједнику Народне скупштине, премијеру РС, Окружном тужилаштву Бањалука, Правобранилаштву РС, градоначелнику Бањалуке, те министарствима.

Горан Раца је прије суспензије, на захтјев Тешановићеве, написао изјаву у којој је признао да је “својом непажњом омогућио супрузи да користи његов стик на коме се налази меморандум министарства, те да напише ургенцију на том меморандуму”.

Процедура

Тешановићева каже да ће све до доношења коначне одлуке Комисије Владе РС за дисциплинску одговорност државних службеника Раца ићи на посао, јер нема рјешења о суспензији.

Морамо испоштовати процедуру да због грешака Влада не би накнадно сносила трошкове пропуста – додаје Тешановићева.

Повезано:0 КОМЕНТАРА

 1. „јер то није било одрађено како треба“

  Је ли се некада код нас догодило да министар да оставку? Није! Је ли неко одговарао за катастрофалне промашаје осим оног Голића из ИРБ-а, а и њега не би судили да је знао синтезу постојећих лоповлука и њене проблематике! Ово је удар на свакога ко зна да мисли! Ово је инфантилно и доказ за шта нас држе и како третирају. Ипак ја не пристајем да будем овца!

  Ја сам са помирио да живим у фантомској држави у којој нема одговорности, и у којој се дешава да праведници свакодневно страдавају, а они без кичме, љигави награђују мјестима у државној администрацији.

  Свако ко није спреман украсти, слагати и подијелити плијен са осталим лешинарима може само да сања о правди земаљској код нас и наравно да чека, судњи дан и Божију правду, јер овакви као Раца и још хиљаде таквих ће прије постати Нобеловци него се деси да све код нас стоји на ногама умјесто на глави!

 2. tresla se gora rodio se mis.samo mi nije jasno ko je po hiljaditi put povjerovao u njihove lazi.oni ce nam ovo raditi sve dok im dozvoljavamo a a povjerovacu da se nesto promjenilo kad pred staklenim kokosinjcem vidim par hiljada nezaposlenh pravnika, ekonomista, politicara (fpn), inzinjera sa transparentima „hocu racin posao, necu davati zeni stik“ i tada ce imati moju podrsku,mozda i naspem 100km goriva i dodjem a do tad „trazili ste gledajte“

 3. S obzirom da i Vlada dokazuje da je moguće pišati po znamenju i pečatu ovog prejadnog entiteta, ja sam odlučio da ću ubuduće sve molbe za posao, prigovore i ine dokumente pisati na memorandumu Ministarstva prosvjete.
  Osjećam da imam moralno pravo na to, s obzirom da sam jednom bio kod njih na razgovoru za posao i primili bi me, samo da nije bilo ostalih 27 kandidata među kojima je bila snaha Željka Kopanje…
  Da ne bude da sam škrt:
  http://www.zaslike.com/files/h4xabhezkjflixcqjaq5.jpg

  Usput, ako nekom treba od Ministarstva nauke i tehnologije, može se i taj isposlovati.

Оставите одговор