Удружење или раздружење: Максимовић направио Успјешну Српску

Након што је изјавио да је кандидатура Миће Мићића за градоначелника Бијељине преурањена и да нема подршку Младена Босића, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Златко Максимовић формирао је Удружење грађана "Успјешна Српска". Да ли је то увод у настанак нове политичке странке, с обзиром да је Максимовић, већ дуже вријеме, Мићићев опонент? Мићић, […]

уторак, 5 јануара, 2016 / 20:17

Након што је изјавио да је кандидатура Миће Мићића за градоначелника Бијељине преурањена и да нема подршку Младена Босића, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Златко Максимовић формирао је Удружење грађана "Успјешна Српска".

Да ли је то увод у настанак нове политичке странке, с обзиром да је Максимовић, већ дуже вријеме, Мићићев опонент? Мићић, с друге стране, Максимовићево Удружење види као још једно у низу које ће бити на буџету града ако буде имало пројекте од значаја за грађане Семберије.

Златко Максимовић на промоцији Удружења грађана "Успјешна Српска" позвао је грађане да своје иницијативе и идеје већ од данас предлажу Удружењу које ће их, како каже, покушати да реализује.

– Као што каже мудри владика Николај – против неправде се треба борити, равнодушно посматрати неправду исто је што и стварати неправду – рекао је Максимовић.

На какву неправду мисли Максимовић није објаснио, а на питање је ли "Успјешна Српска" увод у формирање нове странке, а тиме и истицање личне кандидатуре за мјесто градоначелника, одговара:

– Рано је за било какаве кандидатуре, као што сам и прошли оут рекао дуго је до избора, девет мјесеци, тако да има времена до избора.

Занимљиво је да је предсједник Удружења Срђан Мијатовић, Максимовићев колега из Дома здравља и скупштинских клупа у Бијељини. Максимовић подршку има, видјело се на промоцији, и од осталих колега из Дома здравља, других политичких партија, па и од колега из СДС-а. Мићо Мићић није био на промоцији. Ново Удружење види као још једно у низу насталих у Бијељини посљедњих година.

– Наш градски одбор ће дати подршку том Удружењу све док је Удружење, кад пређе у политичку партију видјећемо који су им циљеви па ћемо размишљати – рекао је Мићић.

Мићић је сигуран у подршку врха странке, а Максимовићеве политичке аспирације коментарише уз осмијех.

– Ја не знам за кандидовање неких других људи или њега, он је наш члан и посланик – прокоментарисао је Мићић.

Мићић осим Максимовића, опонента у сопственим редовима, још нема званичног противкандидата у другим партијама. Политичка 2016. година добре познаваоце прилика у Семберији подсјећа на турбулентну 1996. годину када се у бијељинском СДС-у десио расцјеп.