У Куманову мирно: Хоћемо ли се правити да се ништа није десило?

У кумановском насељу Диво, у коме је готово два дана трајала полицијска акција сузбијања напада терористичке групе, ноћ је протекла мирно, а људи се постепено враћају кућама. Многи се не могу вратити, јер су им куће разрушене, а они који се враћају узнемирени су због поломљеног стакла, остатака муниције, трагова људске крви, јавили су локални […]

понедељак, 11 маја, 2015 / 09:23

У кумановском насељу Диво, у коме је готово два дана трајала полицијска акција сузбијања напада терористичке групе, ноћ је протекла мирно, а људи се постепено враћају кућама.

Многи се не могу вратити, јер су им куће разрушене, а они који се враћају узнемирени су због поломљеног стакла, остатака муниције, трагова људске крви, јавили су локални медији.

На социјалним мрежама појавиле су се фотографије које свједоче о ужасу који су прошли становници Куманова, трећег по величини града у Македонији, као и македонска полиција која се суочила са добро организованом криминалном бандом.

У сукобима су погинула осморица полицајаца, а 37 је повријеђено. Неутрализовано је 14 терориста, а за сада се не саопштава да ли има погинулих међу локалним становништвом.

У Македонији је данас други дан националне жалости за осморицом погинулих полицајаца. Заставе су спуштене на пола копља, а сви спортски и политички догађаји су отказани.

Грађани и активисти, који од уторка, 5. маја, учествују у антивладиним протестима,
најавили су да ће вечерас умјесто протеста одати почаст погинулим полицајцима.