У Јужном Судану убијено најмање 37 људи

Најмање 37 људи убијено је у Јужном Судану у пуцњави која је избила на мировном скупу чији је циљ био окончање насиља, рекли су званичници. Локални званичници из три државе састали су се у забаченом граду Мајендит у држави Јунити у склопу напора да се смање међуетничке тензије. Разговори су организовани након низа сукоба, укључујући […]

петак, 3 фебруара, 2012 / 18:42

Најмање 37 људи убијено је у Јужном Судану у пуцњави која је избила на мировном скупу чији је циљ био окончање насиља, рекли су званичници.

Локални званичници из три државе састали су се у забаченом граду Мајендит у држави Јунити у склопу напора да се смање међуетничке тензије.

Разговори су организовани након низа сукоба, укључујући насиље почетком седмице када је убијено 74 људи, јавио је Би-Би-Си.

Хиљаде људи расељено је због насиља.

Према подацима УН, сукоби су избили када су четири камиона са борцима стигла на мјесто састанка и почели неселективно да пуцају.

Међу нападачима су били полицајци различитих јединица, војници, припадници обезбјеђења и други, јавила је агенција Франс прес.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *