РАК: Нема мржње, ФТВ је само критиковала

Регулаторна агенција за комуникације БиХ одбила је приговор Удружења новинара РС за ширење етничке, националне и расне мржње у прилозима у Дневнику и Специјалу 60 минута Федералне телевизије, емитованим 9. јануара ове године, на дан обиљежавања 20 година РС. РАК тврди да нису прекршени стандарди новинарске професије, јер се овакво извјештавање може окарактерисати изражавањем критичког […]

петак, 3 фебруара, 2012 / 19:55

Регулаторна агенција за комуникације БиХ одбила је приговор Удружења новинара РС за ширење етничке, националне и расне мржње у прилозима у Дневнику и Специјалу 60 минута Федералне телевизије, емитованим 9. јануара ове године, на дан обиљежавања 20 година РС.

РАК тврди да нису прекршени стандарди новинарске професије, јер се овакво извјештавање може окарактерисати изражавањем критичког става.

У Удружењу новинара Републике Српске кажу да таква одлука РАК-а није изненађење. Сматрају да је "РАК и након вишегодиших упозорења остао досљедан у толерисању очигледног говора мржње са ФТВ-а".

Предсједник Удружења Драган Јеринић каже да је очигледно да и РАК и Федрална телевизија припадају истом отуђеном центру моћи у Сарајеву.

Осим приговора РАК-у, Удружење је поднијело и кривичну пријаву против одговорних на Федералној ТВ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *