ТВОРНИЦА ЖИВОТИЊА (ANIMAL FACTORY)

Прича о томе како се мора преживљавати у затвору. Клинац је осуђен на затворску казну због посла са дрогом, постаје члан банде бијелаца, јер се осуђеници тако дијеле. По раси. Овдје је изнимно то, што није приморан давати буље свом заштитнику. Међу њима се јавља платонска љубав, и мали захваљујући њему (фактички влада тим затвором, […]

понедељак, април 4, 2011 / 07:10

Прича о томе како се мора преживљавати у затвору. Клинац је осуђен на затворску казну због посла са дрогом, постаје члан банде бијелаца, јер се осуђеници тако дијеле. По раси.

Овдје је изнимно то, што није приморан давати буље свом заштитнику. Међу њима се јавља платонска љубав, и мали захваљујући њему (фактички влада тим затвором, будући да има све везе у управи), добија све бољу карактеристику. Обојица требају убрзо напустити затвор, али се мали није могао суздржати.

Збоде затвореника који је покушао да га силује, а за то криве и заштитника. Ваде се некако, убиством јединог свједока, које изводе неусамничени пајташи. Обојица добијају продужење робије на првој ревизији, па зато науме да бјеже. Опет је заштитник тај који спонзорише робијашког Доријана Греја.

И баш због те несретне околности, не успијева да побјегне. Тјеши се пркосном реченицом: Боље бити господар у Паклу, него слуга у Рају. И то је крај. Филма, чији је основни смисао објашњење тежине затворског живота и окрутности система, који од још увијек поправљивих особа, ствара још горе људе; без наде за њихово уклапање у друштво.

(Редитељ: Стив Бушеми; Улоге: Вилијем Дефо, Едвард Фурлонг, Симор Касел)Оставите одговор