ТВ пренос Вимблдона гледаће и Федерер

Низ Роџера Федерера од 36 узастопних четвртфинала на Грен слемовима је прекинут! Бранилац титуле поражен је у 2. колу Вимблдона од 116. на свијету Сергеја Стаховског са 3:1, по сетовима 6:7, 7:6, 7:5, 7:6. Украјинац је изгубио први сет, али је одиграо фантастичан меч у наставку и заслужено је стигао до побједе. Федерер ће након […]

четвртак, 27 јуна, 2013 / 08:18

Низ Роџера Федерера од 36 узастопних четвртфинала на Грен слемовима је прекинут!

Бранилац титуле поражен је у 2. колу Вимблдона од 116. на свијету Сергеја Стаховског са 3:1, по сетовима 6:7, 7:6, 7:5, 7:6.

Украјинац је изгубио први сет, али је одиграо фантастичан меч у наставку и заслужено је стигао до побједе. Федерер ће након овог пораза сигурно пасти на пету позицију након Вимблдона пошто је изгубио 1.955 АТП бодова.

Колико је Украјинац добро играо показује и поглед на статистику. Имао је невјероватна 72 винера и свега 17 неизнуђених грешака и надиграо је такође одличног Федерера који је поред 57 директно освојених поена имао 13 неизнуђених грешака.

Дјеловало је да ће седмоструки шампион Вимблдона успјети да у три сета ријеши овај меч када је добио неизвјестан први сет у тај-брејку са 7:5.

Стаховски међутим није желио да одустане. Играо је храбро, форсирао је током цијелог меча сервис-волеј игру и то му се исплатило. Почетни ударац га је фантастично служио, па је успео и у другом сету да дође до 13. гема.

За разлику од првог, када је први мини-брејк направио Федерер, у другом је Украјинац стигао до прве озбиљније предности што му је на крају било довољно да изједначи. Занимљиво је да су прва два сета завршена идентичним резузлтатом у тај-брејку (7:5), а и трајали су у исто у минут – 44 минута.

У трећем сету Украјинац се додатно опустио и у најбољем могућем тренутку је стигао до брејка. Повео је са 6:5, а онда је успио да одсервира за 2-1 и сви на централном терену већ су се сјетили Дарсиса и Надала.

Федерер је у четвртом сету успио да сустигне предност брејка коју је Украјинац стекао у раној фази, изборио се за 13. гем, али то је било све од њега. Стаховски је играо као у трансу, био је фантастичан на мрежи и на крају је стигао до највећег тријумфа у каријери.

Његов наредни ривал биће Аустријанац Јирген Мелцер.