Тужилаштво оправдава казна за Готовину

Тужилаштво Хашког трибунала поднијело је, по налогу жалбеног вијећа у случају хрватског генерала Анте Готовине, поднесак на 30 страна, у којем се наглашава да је за Готовину првостепена казна од 24 године сасвим оправдана. Тужилаштво, штавише, наглашава да постоји реална основа и да се генерал Готовина прогласи кривим и као помагач у удруженом злочиначком подухвату, […]

понедељак, август 13, 2012 / 23:27

Тужилаштво Хашког трибунала поднијело је, по налогу жалбеног вијећа у случају хрватског генерала Анте Готовине, поднесак на 30 страна, у којем се наглашава да је за Готовину првостепена казна од 24 године сасвим оправдана.

Тужилаштво, штавише, наглашава да постоји реална основа и да се генерал Готовина прогласи кривим и као помагач у удруженом злочиначком подухвату, преноси Индекс.

Готовина је крив јер по заповједној одговорности није учинио ништа да спријечи злочине који су се догађали и два мјесеца после окончања последњих операција у акцији Олуја, наводи Тужилаштво.

Хашко тужилаштво поднијело је на 25 страница поднесак и за генерала Младена Маркача, у којем се тражи да остане казна од 18 година колико стоји у првостепеној пресуди.

Занимљиво је да се у Маркачевом, али и Готовинином поднеску наводи формулација „уколико је првостепено вијеће погрешило у закључцима о одговорности генерала за артиљеријски напад” треба их осудити због „помагања прогона, депортације, убиства, насумичног разарања и пљачке”, наводи Индекс.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *