Тужилаштво БиХ демантовало Срну: Не бавимо се Додиком

Тужилаштво БиХ није 14. јануара издало наредбу да се изврши претрес објеката, рачуна и свих трансакција које користи предсједник Републике Српске Милорад Додик. “То није наша информација и није тачна. Немам коментаре на такве навод”, казао је за Кликс.ба портпарол Тужилаштва Босне и Херцеговине Борис Грубешић. Агенција Срна јуче је објавила како је Тужилаштво БиХ […]

четвртак, 28 јануара, 2016 / 13:52

Тужилаштво БиХ није 14. јануара издало наредбу да се изврши претрес објеката, рачуна и свих трансакција које користи предсједник Републике Српске Милорад Додик.

“То није наша информација и није тачна. Немам коментаре на такве навод”, казао је за Кликс.ба портпарол Тужилаштва Босне и Херцеговине Борис Грубешић.

Агенција Срна јуче је објавила како је Тужилаштво БиХ издало налог за извршење претреса објеката, рачуна и трансакција које користи Милорад Додик. Ови подаци објављени су неколико дана након хапшења предсједника СББ-а Фахрудина Радончића за којег Тужилаштво БиХ тражи једномјесечни притвор.

Из кабинета предсједника Српске још увијек нема службеног коментара на информацију о медијским наводима.

Правосудне институције у Босни и Херцеговини посљедњих дана указају на политичке и медијске притиске на рад Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

“Суд и Тужилаштво БиХ неће дозволити да незадовољни појединци, користећи се моћним медијским средствима, доводе у питање непристрасан и независан рад ових институција које су непоколебљиве у намјери да процесуирају све оне који су својим радњама дошли у сукоб са законом”, стоји у заједничком саопштењу Суда и Тужилаштва БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Ако се испостави да је јучерашња информација нетачна онда извор информације или новинар из СРНЕ треба кривично гонити и осудити на бар сто година робије као примјер за „професионално“ информисање или ширење лажи и панике. Знате ли Ви колико је читалаца „заглавило“ у хитној кад су чули информацију везану за Предсједника?