Тунис: Хапси се Бен Алијева родбина

Готово 1.000 људи који траже оставку прелазне владе, почело је данас у центру Туниса нове протесте, док су власти саопштиле да су до сада ухапсиле 33 рођака свргнутог предсједника Зинеа Ел Абидинеа Бен Алија. „Народ жели оставку владе”, узвикивали су демонстранти чију су шетњу центром Туниса зауставиле специјалне полицијске јединице. Демонстранти носе транспаренте на којима […]

четвртак, 20 јануара, 2011 / 13:21

Готово 1.000 људи који траже оставку прелазне владе, почело је данас у центру Туниса нове протесте, док су власти саопштиле да су до сада ухапсиле 33 рођака свргнутог предсједника Зинеа Ел Абидинеа Бен Алија.

„Народ жели оставку владе”, узвикивали су демонстранти чију су шетњу центром Туниса зауставиле специјалне полицијске јединице.

Демонстранти носе транспаренте на којима пише „Издајице, више вас се не плашимо” и „Одлази РЦД” што је скраћеница Бен Алијеве странке.

Туниска телевизија је јавила позивајући се на неименованог званичника да су до сада ухапшена 33 члана породице Бен Алија који је у петак побјегао у Саудијску Арабију након вишенедељних протеста широм земље.

Телевизија је приказала и снимке накита, сатова и банкарских картица који су заплијењени приликом тих хапшења, као и пенкала која могу да испаљују метке.

Туниско правосуђе је јуче отворило истрагу о нелегалном прибављању имовине и незаконитом пребацивању новца у иностранство против Бен Алија који је владао земљом 23 године.

Истрага је проширена и на његову жену Лејлу Трабелси као и најужу породицу, синове и ћерке.Оставите одговор