Три Србина у најгорем тиму Реала

Тројица српских фудбалера нашли су се у најгорој постави Реал Мадрида у историји према избору портал Футбол Примера. Двојица су ‘краљевски’ клуб појачали из Црвене звезде (Дејан Петковић и Перица Огњеновић), а један је дошао из Партизана (Предраг Спасић). Осим њих тројице, у најгорем тиму Реала још се налазе аргентински голман Албано Бизари, Џонатан Вудгејт, […]

недеља, 8 јануара, 2012 / 22:42

Тројица српских фудбалера нашли су се у најгорој постави Реал Мадрида у историји према избору портал Футбол Примера.

Двојица су ‘краљевски’ клуб појачали из Црвене звезде (Дејан Петковић и Перица Огњеновић), а један је дошао из Партизана (Предраг Спасић).

Осим њих тројице, у најгорем тиму Реала још се налазе аргентински голман Албано Бизари, Џонатан Вудгејт, Ројстон Дренте, Клодемир Витор, Томас Гравесен, Фреди Ринкон и Едвин Конго.

Предраг Спасић поникао је у крагујевачком Радничком, од 1988 до 1990. играо је за Партизан, а затим је прешао у Реал, за који је уписао 22 наступа. До краја каријере играо је за Осасуну, Атлетико Марбељу и београдски Раднички.

Дејан ‘Рамбо’ Петковић поникао је у ФК Мајданпек, са 16 година прешао је у Раднички из Ниша, а у Црвену звезду дошао је 1992. године. После три сезоне отишао је у Реал, али је за Мадриђане одиграо само осам утакмица.

Био је на позајмицама у Севиљи и Сантандеру, а од европских клубова наступао је још за Венецију. Најдубљи траг оставио је у Бразилу, где је играо за Виторију, Фламенго, Васко да Гаму итд.

Перица Огњеновић је у Звезду дошао са 17 година из Младости из Гоше, а у Реал је прешао 1999. године после четири сезоне у ‘црвено-белом’ дресу. За Реал је одиграо само 12 утакмица, а никада више није играо на нивоу из Црвене звезде.

Променио је бројне клубове – Кајзерслаутерн, Далијан, Анжер, Динамо Кијев, Селангор итд, а 2009. дошао је у Јагодину.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор