То је њему борба дала: Бин Ладенов егзекутор данас незапослен

Припадник америчких "фока” који је прије двије године убио Осаму бин Ладена открио је у једном интервјуу да је три пута погодио вођу ал-Каиде, али и то да је данас, упркос "Осама подухвату”, као незапослени цивил једва саставља крај с крајем.

уторак, 12 фебруара, 2013 / 14:36

Командос за часопис "Есквајер” није открио свој идентитет, али је први пут пружио увид у то шта се догодило 1. маја 2011. године, приликом упада америчких специјалаца у кућу у пакистанском граду Аботабаду, где се Бин Ладен криво, као и у то са којим се проблемима данас суочава његова породица, пошто су прошли "дани славе”.

"Бин Ладен је дјеловао збуњено. И био је много виши него што сам очекивао”, почео је причу амерички специјалац о тренутку када је први пут угледао вођу терориста.

Када су му командоси пришли у мраку на трећем спрату његовог скровишта, Бин Ладен је руке држао на раменима своје најмлађе жене, гурајући је напред, а поред се налазио један "калашњиков”.

"У том тренутку пуцао сам у њега, два пута у чело. Други пут док је падао. Пао је на под испред кревета, а ја сам га још једном погодио”, присећа се командос.

Он, поред тога, истиче да данас, након 16 година у војсци, живи без пензије и здравственог осигурања, као и да страхује од напада из освете.