Тадић: Додик је амерички агент, као што су били Асад и Ердоган

Потпредседник Српске демократске странке Огњен Тадић оцењује, у вези са референдумом у РС и ставом Савета за спровођење мира (ПИЦ) у БиХ, да ниједна нормална политика данас у „овој земљи не почива на томе да гради претњу према другом или трећем народу“.

среда, август 31, 2016 / 11:33

Потпредседник Српске демократске странке Огњен Тадић оцењује, у вези са референдумом у РС и ставом Савета за спровођење мира (ПИЦ) у БиХ, да ниједна нормална политика данас у „овој земљи не почива на томе да гради претњу према другом или трећем народу“.

Тадић у интервјуу за портал Вијести.ба истиче да је сада важно да "причу о референдуму нико не претвори у политичку причу" и да све зато треба даље радити у границама Устава и закона.

"Народи морају да одбаце оне странке и политичаре који им нуде опцију међунационалних и међуверских сукоба, а како би изостала борба против криминала и корупције", навео је Тадић.

Он је истовремено оптужио председника Републике Српске Милорада Додика да води политику у складу са интересима америчке администрације.

"Он се креће у једном програму америчке политике, који за потребе америчких интереса формира спољнополитичке сараднике на терену и "гаси их" када они више нису потребни или када постану проблематични", рекао је Тадић.

Према његовим речима, у том тренутку такви људи упориште траже на другој страни, а и сами постају интересантни руској администрацији, као што се то догодило са Хоснијем Мубараком, Моамером Гадафијем и Садамом Хусеином.

"У овом тренутку постоје три човека који су у таквој врсти статуса. Један је у бетонираном бункеру, то је сиријски предсједник Асад. Други је у почетној фази транзиције из америчког у руског савезника, то је турски председник Ердоган. На одређени начин, као трећи, појављује се име Милорада Додика, с тим што он није до те мере битан да би се било ко тако значајно бавио њиме, било да је у питању његово рушење или његов опстанак на власти", казао је Тадић. 0 КОМЕНТАРА

 1. Е мој Тадићу!
  Да сте на тој причи (истинитој), раскринкавали лажно русофилство дотичног само последњу годину дана био би већи ефекат него сто кила руског злата.
  Добар дио гласача, најблаже речено равнодушног према додику, гласа за њега управо лијепећи се за његову русофилску пропаганду.

  Амери га сажвакали и испљунули наравно,све њима битно преко њега одрадили и заврнули кесу.
  А он, балканска „мудрица“ (ко вели, ова моја подшаторска раја са пивом у зубима нема појма), идем ја сада код браће руса, они ће мени кредит и велики и мали, и све што пожелим. Да напојим рају па да ме Бог види.
  То би!
  Наивна браћа Руси му повјероваше,насједоше, па доби од њих не велики ни мали, него СРЕДЊИ (прст). Приде му клепише и рафинерију и набраше још десетине милиона пореског дуга.
  :-o:(:)

 2. Konacno i od Tadica jedan dobar i tacan komentar. Doslo i njemu iz d… u glavu. Ne bi Piljar i zelenas grebao majku svima okolo da nema neciju zestoku podrsku sa strane. To sto je Tadic rekao ne zna ni americki ambasador u BiH, pa svremena na vrijeme oprobava misice upravo na Zlataru. Jednoj planini u RS. Svi balkanski politicari rade za nekog ta trane, samo je pitanje da li za pravu, ili krivu stranu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *