Тачи хуманиста: Хапсимо Вулина у униформи, може само као човјек мира

Премијер самопроглашеног Косова и Метохије Хашим Тачи, изјавио је да министар Србије без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин може да дође на Космет као "човек мира и у складу са стандардима”, али да ће бити ухапшен уколико дође у униформи. “Увек смо сматрали да Вулин треба да дође као човек, као цивилизован […]

четвртак, 31 октобра, 2013 / 08:32

Премијер самопроглашеног Косова и Метохије Хашим Тачи, изјавио је да министар Србије без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин може да дође на Космет као "човек мира и у складу са стандардима”, али да ће бити ухапшен уколико дође у униформи.

“Увек смо сматрали да Вулин треба да дође као човек, као цивилизован човек… Као човек мира и у складу са стандардима, са поруком зближавања, разумевања и помагања, али не у униформи резервисте (парамилитар)”, казао је Тачи у интервјуу за сарајевску БХТ1.

На коментар новинарке да је премијер Ивица Дачић посјету Грачаници најавио као вјерску, али је тамо одржао политички говор, Тачи је казао да не одобрава да посјете званичника било ко “злоупотребљава у политичком смислу или у смислу стварања подјеле унутар српске заједнице на Космету”.

На директно питање да ли ће ухапсити Вулина ако његова посјета Космету не буде ни вјерска ни хуманитарна, већ у сврху избора, Тачи је према титлованом преводу одговорио:

“Вулин је покушао да уђе на Космет као резервиста (у оригиналу каже парамилитар), а јасно је да тако нешто није дозвољено. Ако уђе нелегално, као резервиста (парамилитар), ја ћу осигурати да буде ухапшен и да се суочи са законом”.

Сарајевска телевизија је најавила да ће интервју с Тачијем у целини емитовати 6. новембра.