Kaстро папи: А шта ви уствари радите?

Папа Бенедикт XVI састао се у јуче с оцем кубанске револуције Фиделом Кастром након што је служио мису пред 500.000 људи на средишњем тргу у Хавани.Кастро и папа.


Фидел Кастро представио мемоаре

Кубански лидер Фидел Кастро, који се са дужности предсједника повукао 2006. због болести, појавио се у јавности први пут од априла прошле године како би представио своје мемоаре, извјештава АФП, а преноси Танјуг.Кастро: Обама је причао бесмислице

Бивши кубански лидер Фидел Кастро оптужио је данас америчког предсједника Барака Обаму да је говорио бесмислице приликом недавног обраћања у Уједињеним нацијама, а акцију НАТО у Либији назвао је "монструозним злочином”.Објављен Че Геварин "Дневник једног борца"

Хавански Центар посвећен животу и дјелу герлиског вође, љекара, дипломате и писца Ернеста Че Геваре објавио је његов "Дневник једног борца", који је писао током кубанске револуције, пренијели су данас шпански медији.


Раул Кастро на челу Комунистичке партије

ХАВАНА– Владајућа Комунистичка партија Кубе изабрала је данас предсједника државе Раула Кастра и првог потпредсједника Хозеа Мачаду Вентуру за руководиоце највишег политичког тијела у земљи.