Амерички медији: Кастро доживио тежак мождани удар

Само дан након што је објављено саопштење бившег кубанског лидера Фидела Кастра, амерички медији су пренијели да је он недавно доживио тежак мождани удар. "Мајами хералд" је цитирао венецуеланског доктора Хозеа Маркину, који је рекао да је Кастро "близу тога да буде као биљка". "Он је веома близу вегетативног стања. Непокретан је, отежано се храни, […]

петак, октобар 19, 2012 / 19:40

Само дан након што је објављено саопштење бившег кубанског лидера Фидела Кастра, амерички медији су пренијели да је он недавно доживио тежак мождани удар.

"Мајами хералд" је цитирао венецуеланског доктора Хозеа Маркину, који је рекао да је Кастро "близу тога да буде као биљка".

"Он је веома близу вегетативног стања. Непокретан је, отежано се храни, тешко комуницира и не препознаје људе", рекао је Маркина за лист "Ел Нуево Хералд".

Кастро се није појавио у јавности још од марта и сусрета са папом, а прошла су четири мјесеца без вијести о њему – све до јуче, када су државни медији објавили саопштење чији је он наводно аутор.

"Кастро је у својој кући у Хавани, под константном је специјалном медицинском његом. Идеја кубанских власти и његове породице је да га одржавају у животу и што даље од очију јавности", рекао је Маркина.

Љекар из Венецуеле је додао и да би "Фидел могао тако да живи недељама, али да га вјероватно нико никада неће видјети осим њему најближих".Оставите одговор