Конузин: УН морају да се врате у преговарачки процес око Косова

Русија сматра да резултати које је постигла Европска унија у рјешавању косовског проблема нису охрабрујући и да се Уједињене нације морају видно вратити на преговарачки терен – рекао је Одлазећи руски амбасадору у Београду Александар Конузин.


Амбасадор Конузин напушта дипломатију

Александар Конузин био је руски амбасадор званично, али остаће упамћен као амбасадор Срба у Србији. У време диктатуре Бориса Тадића, он је бранио наше националне интересе и на јавним скуповима у лице нашим и страним политичарима говорио оно што већина Срба мисли, због чега је постао омиљен. Конузин се синоћ опростио од Срба, Београда и […]


Конузин: ЕУ ће тражити да Србија раскине трговински споразум са Русијом

На путу придруживања, Европска унија ће од Србије тражити да раскине Споразум о слободној трговини са Руском Федерацијом, што ће имати економске последице по Србију, изјавио је данас амбасадор Руске Федерације Александар Конузин.


Конузин: ЕУ нас уцјењује и крши хуманитарне принципе

Руски амбасадор у Србији Александар Конузин рекао је да заустављање руских камиона са хуманитарном помоћи за косовске Србе представља грубо кршење хуманитарних принципа и додао да ЕУ уцјењује Русију у овом случају.Конузин: Има ли Срба игдје?

Амбасадор Русије Александар Конузин оштро је критиковао учеснике Београдског безбједносног форума из Србије да не бране интересе своје земље у вези са Косовом.Конузин: На дјелу антисрпска кампања

Одлуку НАТО-а о упућивању још војника на Косово, руски амбасадор у Београду Александар Конузин оцијенио као још један доказ да је на дјелу антисрпска кампања.