ЛДП вели да је Србија суверена, а Конузин је вријеђа

Србија није ничија колонија већ суверена земља и руски амбасадор Конузин мора да поштује њену независност, рекао председник ЛДП-а Чедомир Јовановић. Предсједник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је Србија суверена земља за коју је неприхватљиво да трпи увреде било ког дипломатског представника, па ни амбасадора Русије у Београду Александра Конузина. "Србија није ничија […]

петак, септембар 16, 2011 / 15:18

Србија није ничија колонија већ суверена земља и руски амбасадор Конузин мора да поштује њену независност, рекао председник ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Предсједник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је Србија суверена земља за коју је неприхватљиво да трпи увреде било ког дипломатског представника, па ни амбасадора Русије у Београду Александра Конузина.

"Србија није ничија колонија и амбасадор Русије мора да поштује њену независност и да се држи дипломатског реда", навео је Јовановић који очекује хитну реакцију институција и мере које се морају предузети после прекршаја амбасадора.

Јовановић је рекао да се испад амбасадора Конузина којим је намјерно увриједио Србију, њене институције и грађане, оптуживши их да не воле довољно своју земљу, не смије толерисати и игнорисати.

"ЛДП и даље прави јасну разлику између критичког односа према понашању амбасадора Конузина и руској политици, од односа пуног уважавања и поштовања које имамо према тој земљи, њеној историји, култури, грађанима, међународном значају и потенцијалима", навео је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је нагласио да то није први пут да Конузин покушава да уређује политичке односе у Србији и на увредљив начин говори о земљи у којој је дипломатски представник.

"Важно је да институције Србије реагују и спрече даље мешање амбасадора Русије, иначе оваква пракса никада неће престати", навео је Јовановић.

"Јавни искази љубави, не могу да сакрију истину да Русија према Србији има врло хладан и неповерљив однос, што најбоље показује недавна одлука Министарства спољних послова Русије да Србију стави у ранг Северне Кореје и држава које су претња за међународни поредак", објаснио је лидер ЛДП-а.

Јовановић је истакао да је само на основама уважавања могуће развијати међусобну сарадњу и да ћемо "у супротном, и без амбасадорских увреда и интрига, сви ми који Србију поштујемо онолико колико руски званичници поштују Русију, морати да кажемо да Србија има третман понижене колоније".

Конузин је јуче, у неуобичајено оштром тону, оптужио учеснике првог Београдског безбедносног форума из Србије да не бране интересе своје земље у вези са Косовом.0 КОМЕНТАРА

 1. Свака част још једном г. Конузину!

  Симче, зашто ово није рекао њемачком амбасадору који се, најгрубље, умијешао у унутрашња питања Србије, Цобел или тако некако? Америчком? Британском? Њихово, грубо мијешање у унутрашње односе земаља у региону, прије свега у Србији и БиХ гледамо годинама, али Чедомир није реаговао или ја бар нисам имала прилику да чујем. Дакле Симче, Јовановић је непринципијелан, а ти то све подржаваш!

 2. Cedo, bas me zanima kakav je osjecaj kad si covjek koga niko normalan ne voli? Pitam to tebe posto racunam da ti to najbolje znas. Takva govna poput tebe niko ne voli osim neprijatelja tvog naroda. Da neki zapadni supak govori da treba opet bombardovati Srbiju ti bi ga zdusno podrzao. Nazalost sve sto je ruski ambasador rekao potpuno je ispravno. Govna ste da vas nema. Doci ce valjda vrijeme kada cemo takve poput tebe loviti legalno kao divljac. Za drugo i nisi, mamu ti narkomansku…

 3. а јбг ти Млађо, па није Русија из реда оних дивљачких нато земаља да ти силом свој интерес продају под плашт демократизације, а касапљење земље и бомбардовање „непослушних“ као „демократски принцип“, Руси ти отворе опције, а твоје је да ли ћеш се држати њих или оних аветиња са запада, нажалост нама такав политички однос не одговара, нама нато цијепа земљу на најситније комадиће на којим успоставља своју полтронистичку власт са марионетама из мањинских нација, а ми опет тежимо нато-у? ето и твој дистрикт је минијатура окупационе зоне, итд, итд…
  овдје се види одсуство лика са мог аватара, од како су њега уклонили са власти, сви наши функционери, политичари, предсједници су ментално заостали случајеви!

 4. Ovo sto je Ceda rekao je uglavnom sve tacno. Ne moze neki pijani ambasador da odlucuje koliko Srbi vole Kosovo. Umjesto da pomaze konstruktivno borbu Srbije za Kosovo, on ponizava tu istu Srbiju (jadnu, napacenu, opljackanu, porusenu..) koja je ipak matica svih nas, i drzava koju najvise volimo.

  P.S. Redakciju bih zamolio, da likove (citaj Šošone) poput Maxon-a, neutralise, jer nekoliko ovakvih njihovih socnih komentara ce ovaj sajt pretvoriti u sajt za maloumne, a to nije cilj, valjda, Pozdrav i svako dobro 😉

 5. Nikad kao Bane…
  Da Ceda icemu valja barem neko bi ga volio unutar njegovog naroda. Da Ceda zna dati ijednu pametnu i smislenu i naravno patriotsku izjavu imao bi podrsku i u Republici Srpskoj a ne samo sacicu srbijanskih narkomansko pederskih struktura. I da, nedavno je dobio pohvalu i od sarajevske secije. Toliko o njemu. Sto se tice Tadica, svaki normalan Srbin zna da je on strani igrac, i da igra tacno po notama iz vana. Valja razjebati Srbiju a da vam se i dalje stvara iluzija da krupnim korakom ulazite u EU.

 6. Не мислим да је био „под дозом“! 😀

  Млађо, не претјеруј! Нико нас не „ложи“… просто нам је човјек поставио питање, онима у сали, на Форуму. Ми смо показали да смо неозбиљан народ! Нигдје на свијету не би владала оволика равнодушност коју смо имали прилику да видимо ових дана на српским просторима. Баш због тога нас нико не схвата озбиљно и добрим дијелом због тога и јесмо ту гдје јесмо.

  Конструктивно понашање Русије? Па једино они су се конструктивно понашали. То што Косово није држава и што није члан међународних организација, почев од оне наводно најважније, можемо да захвалимо само њима. Безброј пута је Русија исмијана од стране власти у БГ… најстрашније се то десило након пораза пред МСП усвајањем резолуције у ГС УН- а коју су предложиле западне силе, а на коју смо ми пристали. Док су се они борили за нас, ми смо се борили против себе. Људи не могу да буду већи Срби од Срба и није им потребно даље самопонижавање!

  Што се Чедомира тиче, морам још да додам да он баш и нема право да дијели лекције о дипломатском понашању, поштовању… Није тако давно вријеђао људе на расној основи, нисмо тако давно добијали протестне ноте због њега…

  Одржавањем ове теме и ми овде само доприносимо промоцији његове партије у чему немам намјеру више да учествујем!

 7. anja banja luka, 16.09.2011. 16:50:30
  “Америчком? Британском? Њихово, грубо мијешање у унутрашње односе земаља у региону, прије свега у Србији и БиХ гледамо годинама, али Чедомир није реаговао или ја бар нисам имала прилику да чујем.“

  *****pravo u sridu*********
  Potpis….

Оставите одговор