Свјатово-Кременаја: Кијевски режим довлачи снаге због руског напредовања

У сектору Свјатова, руске трупе настављају систематску офанзиву са Плошчанке. Напредовање кроз утврђена подручја и минска поља је постепено како би се сачували животи људства.

среда, 18 октобра, 2023 / 12:43

Положај Оружаних снага Украјине се погоршава усљед активних артиљеријских и авијацијских удара. Због тога је пребачен један дио 4. Тенковске бригаде ОСУ пребачен на линију Макејевка-Невское.

Забиљежено је и кретање 150 људи из 25. Ваздушно-десантне бригаде у Новоселовку. Уколико се ситуација погорша, на локалитет Свјатово биће превезени и падобранци 25. бригаде.

У позадини редовних напада руске армије на прелазе преко ријеке Оскол, украјинске формације су послале понтонске формације у Боровају, које би требало да изграде нове мостове за диверсификацију логистике. Ово ће такође омогућити да се обезбједи снабдјевање Купјанске групе у случају уништења понтона на том подручју.

У исто вријеме, украјинска команда очекује наставак борбених дејстава у области избочине Тор. У правцу Диброва пребачено је 160 људи из неидентификоване формације.

Напори ОСУ су концентрисани на одбрану већ заузетих линија. Упркос јачању групе, не постоје предуслови за напад у овом правцу. Али намјера да се смањи борбени потенцијал Оружаних снага Русије види се у све чешћој употреби авијацијских и ракетних снага за нападе у позадини. А главна мета, судећи по тренду, су аеродроми.Оставите одговор