Сви за Бањалуку: Финансијски помоћи сваку породиљу у првој години

Свака породиља у граду Бањој Луци мора да у првој години живота свог дјетета буде материјално подржана од Града, те због тога Независна листа „Сви за Бањалуку“ жели да у скупштинску процедуру новог сазива градског парламента уврсти ово питање на листу приоритета, саопштено је из ове листе. – Мада нисмо држава социјалне правде, Град мора […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 17:06

Свака породиља у граду Бањој Луци мора да у првој години живота свог дјетета буде материјално подржана од Града, те због тога Независна листа „Сви за Бањалуку“ жели да у скупштинску процедуру новог сазива градског парламента уврсти ово питање на листу приоритета, саопштено је из ове листе.

– Мада нисмо држава социјалне правде, Град мора направити искорак и строгим инспекцијским надзором казнити све послодавце, који уручују рјешења о престанку радног односа трудницама и породиљама, те преузети дио одговорности за најмлађе становнике овог града – кажу у независној листи Сви за БЛ.

Појашњава се да би се породиљска накнада односила на све породиље с мјестом пребивалишта у бањолучкој општини и трајала би најмање у првој години живота дјетета, јер је вријеме да се са приче о наталитету пређе на дјела.

– Такође, предложићемо и посебне пројекте запошљавања трудница и самохраних родитеља, као и помоћи породицама са четворо и више дјеце – стоји на крају саопштења Независне листе Сви за Бањалуку.0 КОМЕНТАРА

 1. Oвјде се мора додати да није проблем само што послодавци уцјењују дјевојке при запошљавању (не)планирањем потомства, већ и држава рефундира послодавцима накнаде за породиљско боловање по неколико година. То је дирекно усмјерено против повећања наталитета, који се декларативно помиње.

 2. A ti ćeš Dražene kao jedan eventualni poslanik strašno uticati da se to promjeni 🙂
  Nemoj ljude lagati bezveze, reci iskreno da nemaš šanse da ništa promjeniš ali da bi za tebe bilo lijepo da primaš platu tamo 🙂 i da ti je to cilj jer sve drugo je po matematici nebuloza.
  Tebi treba barem 6 hiljada glasova, pa nemaš toliko braće i sestara 🙂

 3. milenkojaric, 13.09.2012. 20:14:20

  Гласаш ли ти у Мркоњићу или Бањој Луци?

  Видиш, ја на овим изборима наступам чистог образа, отварам народу очи да препозна вашу дрскост. А ти за кифлу и четврт јогурта овдје играш нечасну улогу. Без обзира, помажеш да што више људи чује за нас што нам је циљ. Хвала ти!

  Да познајеш иоле неке ствари, знао би даово нису избори за посланике, већ одборнике у Скупштини града. Знао би да је за два одборника било довољно нпр. НДС-у на прошлим изборима 2 878 гласова, а ја ти дајем аргумент:

  http://www.izbori.ba/Mandati27102008/ShowMunicipality.asp?MunicipalityCode=034

  Иста правила вриједе за независне листе као и за странке. Јадно је да покушаваш обманути људе. Ми и не очекујемо гласове од људи које ти можеш обманути. Молим те, немој потцјењивати људе који ово читају! Кршиш кодекс свог духовног вође.

  Ја ћу од своје одборничке плате стипендирати једног средњошколца или студента, као што и од примања у МЗ Старчевица стипендирам једног одличног ђака из локалне школе. Да постанем одборник мислим да ће ми требати преко 1000 гласова, јер људи с наше листе могу најмање толико. Бићемо највеће изненађење ових избора. А тебе СРАМ НЕКА БУДЕ, што говориш непознатом човјеку да „лаже људе“! Људи се не могу лагати, али им се може лагати.

  Један наш кад уђе, више ништа неће бити као прије.

  B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *