Сви их туку: И Французи бомбардују ИСИЛ

Француска је саопштила данас да су њени борбени авиони извршили ударе у Ираку први пут од када је Париз обећао да ће се укључити у војну акцију против "Исламске државе", која је заузела велику територију у овој земљи. "Јутрос у 9.40 часова наши авиони `рафал` извршили су први удар на логистичко складиште терориста", наводи се […]

петак, 19 септембра, 2014 / 11:42

Француска је саопштила данас да су њени борбени авиони извршили ударе у Ираку први пут од када је Париз обећао да ће се укључити у војну акцију против "Исламске државе", која је заузела велику територију у овој земљи.

"Јутрос у 9.40 часова наши авиони `рафал` извршили су први удар на логистичко складиште терориста", наводи се у саопштењу канцеларије предсједника Франсоа Оланда.

Оланд је јуче рекао да ће Француска ускоро покренути ваздушне ударе, након што мете буду идентификоване током извиђачких летова.

Француска није учествовала у агресији на Ирак коју је провела коалиција САД – Велика Британија, којој је циљ званично био уклањање Садама Хусеина као пријетње миру и његовог "оружја за масовно уништење".Оставите одговор