Шварценегер тражи нови посао

ВАШИНГТОН – Арнолд Шварценегер, чији се мандат гувернера Калифорније завршава 3. јануара, мора да тражи нови посао. Како јављају амерички медији, бивши боди билдер и глумац родом из Аустрије, поново је на животној раскрсници и сада се двоуми између понуда које му стижу из Холивуда и оних од великих компанија, прије свега, послова са некретнинама. […]

понедељак, јануар 3, 2011 / 09:05

ВАШИНГТОН – Арнолд Шварценегер, чији се мандат гувернера Калифорније завршава 3. јануара, мора да тражи нови посао.

Како јављају амерички медији, бивши боди билдер и глумац родом из Аустрије, поново је на животној раскрсници и сада се двоуми између понуда које му стижу из Холивуда и оних од великих компанија, прије свега, послова са некретнинама.

После седам година на мјесту гувернера најмногољудније америчке државе, Шварценегер ће, према сопственим речима, остати политички активан и можда написати аутобиографију, што издавачи од њега годинама траже.

Он чак каже да ће се, можда, ако се појави прави сценарио, вратити глуми, у улози која више приличи 63-годишњаку, оцу четворо дјеце и човјеку са политичким искуством, који има све више бора и сиједих.

На приватној опроштајној забави, у новембру, Шварценегер је рекао да још нема никакве планове за будућу каријеру.

На новембарским изборима, за новог гувернера Калифорније изабран је демократа Џери Браун. Шварценегер се није кандидовао, јер закон те државе забрањује да неко буде на том положају више од два мандата. Он је у октобру помињао могућност да настави свој ангажман на плану заштите човјекове средине и политичких реформи.

Калифорнија је, између осталог захваљујући и његовим залагањима, управо усвојила закон о финансијским подстицајима како би се загађивачи навели да у ваздух испуштају што мање такозваних стакленичких гасова.

Оно што је сигурно јесте да ће мултимилионер Шварценегер, пошто остане без гувернерске плате, морати да почне поново да зарађује, пошто је у двије гувернерске кампање потрошио најмање 25 милиона долара. То не укључује силне путне трошкове, између Лос Анђелеса, гдје му живи породица, и калифорнијског главног града Сакрамента.

Шварценегер и даље изгледа робусно, и поред низа здравствених проблема: имао је операцију срчаног залиска 1997, а у несрећи на мотоциклу 2001. поломио је неколико ребара, затим, 2003. је оперисао рамене мишиће, па је 2005. посјетио болницу, јер се жалио на убрзано куцање срца, а 2005. је на скијању поломио наткољеницу.

Он је признао да је користио стероиде док још нису били забрањени без љекарског рецепта, мада се не зна да ли је то имало икакве везе са његовим здравственим стањем.

Када се говори о његовој будућој каријери, не треба заборавити да је Шварценегер задржао снажне везе са свијетом спорта и индустријом забаве.

Нова политичка функција за тог умјереног републиканца не изгледа вјероватном. Уосталом, ни његова супруга није никада била одушевљена његовим уласком у политику, док је и он као гувернер често звучао малодушно и у нескладу са калифорнијским конгресом.Оставите одговор