Сутра почиње Фестивал глумачких остварења у Нишу

Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма свечано ће бити отворен у суботу на Летњој позорници у нишкој Тврђави. Нишка публика ће до краја фестивала, 24. августа, видјети 10 филмова у званичној конкуренцији. Прве вечери фестивала глумаца који се одржава 46. пут биће приказан филм „Мирис кише на Балкану” Љубише Самарџића, који ће те вечери прославити […]

петак, 19 августа, 2011 / 16:45

Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма свечано ће бити отворен у суботу на Летњој позорници у нишкој Тврђави.

Нишка публика ће до краја фестивала, 24. августа, видјети 10 филмова у званичној конкуренцији.

Прве вечери фестивала глумаца који се одржава 46. пут биће приказан филм „Мирис кише на Балкану” Љубише Самарџића, који ће те вечери прославити пола вијека рада на филму.

После традиционалне предаје кључева града глумцима, а биће приказан и филм „Здухач, значи авантура” Милорада Милинковића.

До краја фестивала биће приказани „Бели, бели свет” Олега Новковића, „Бели лавови” Лазара Ристовског, „Монтевидео, Бог те видео” Драгана Бјелогрлића и „Шишање” Стевана Филиповића.

На Летњој позорници биће приказани и филмови „Непријатељ” Дејана Зечевића, „Сестре” Владимира Паскаљевића, „Како су ме украли Немци” Мише Радивојевића и „Заједно” Младена Матичевића.

У понедељак 22. августа у паузи између два филма глумцу Петру Божовићу биће уручена награда „Павле Вуисић” за укупан допринос филмској умјетности.

Награда „Она и Он”, коју најпопуларнијем глумачком пару, традиционално додјељују „Вечерње новости”, на основу гласова читаоца „ТВ новости”, припала је Радошу Бајићу и Љиљани Стјепановић за улоге у ТВ серији „Село гори, а баба се чешља”.

На затварању фестивала глумаца биће приказан документарни филм „Синема комунисто” Миле Турајлић.Оставите одговор