Суљкановић: Моји претходници су хтјели уништити РС

Потпредсједник Републике Српске Енес Суљкановић изјавио је да је први задатак његових претходника био да униште РС, што нема логике, јер је јасно да је БиХ уређена као држава два ентитета и три конститутивна народа. Као локални политичар који је упознат са проблемима обичних људи Суљкановић је најавио да ће разговоре са међународним представницима користити […]

понедељак, новембар 22, 2010 / 15:08

Потпредсједник Републике Српске Енес Суљкановић изјавио је да је први задатак његових претходника био да униште РС, што нема логике, јер је јасно да је БиХ уређена као држава два ентитета и три конститутивна народа.

Као локални политичар који је упознат са проблемима обичних људи Суљкановић је најавио да ће разговоре са међународним представницима користити да им укаже на проблеме људи и да им се помогне.

Он је упозорио и на проблем бошњачких политичара који живе ван РС и не дијеле свакодневни живот људи.

"Људи се понашају као и политичари и размишљају ако они неће да живе овдје, онда ни за нас нема мјеста", рекао је Суљкановић за сарајевско "Ослобођење".

Новоизабрани потпредсједник РС очекује да ће предсједници СНСД-а Милорад Додик и СДП-а Златко Лагумџија сјести за преговарачки сто, "јер се не може закопати у неке своје ставове".

"Морамо бити толерантнији једни према другима и кроз компромис покушати наћи рјешење које ће бити за добробит свих људи који живе овдје у РС, у БиХ", закључио је Суљкановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *