Сукоби током протеста више хиљада демонстраната у Бахреину

МАНАМА, Бахреин – Више хиљада антивладиних демонстраната окупило се у центру бахреинске пријестонице Манаме, а два студента задобила су теже повреде у сукобима са припадницима снага безбједности и присталицама владе на простору универзитета. Неименовани болнички извори изјавили су да су у сукобима који су избили на простору универзитета два демонстрана задобила теже повреде главе, а […]

понедељак, март 14, 2011 / 11:41

МАНАМА, Бахреин – Више хиљада антивладиних демонстраната окупило се у центру бахреинске пријестонице Манаме, а два студента задобила су теже повреде у сукобима са припадницима снага безбједности и присталицама владе на простору универзитета.

Неименовани болнички извори изјавили су да су у сукобима који су избили на простору универзитета два демонстрана задобила теже повреде главе, а више стотина њих затражило је медицинску помоћ, углавном због посљедица удисања сузавца који је против њих употријебљен, јавио је АП.

С друге стране, полиција је, према ријечима свједока, против демонстраната на тргу Перл у центру Манаме употријебила и сузавац и гумене метке, али се касније повукла пошто је трг преплавио велики број људи.

Хиљаде демонстраната још јуче ујутру су се окупиле како би блокирале саобраћајницу која води до главног финансијског дијела града, у самом центру пријестонице, што је довело до великих поремећаја у саобраћају.

Снаге безбjедности су демонстранте покушале да растjерају сузавцем, али је саобраћај био блокиран током цијелог преподнева. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *