Суд враћа часну сестру на мјесто директора вртића у Гламочу

Католичка часна сестра Мартина Катовић мора се вратити на мјесто директорице вртића у општини Гламоч, одлучио је Врховни суд Федерације БиХ пошто су је прије седам година незаконито смијениле тамошње власти

понедељак, август 14, 2017 / 10:29

Најприје је Врховни суд 2014. одбио захтјев правног тима часне сестре Мартине, након чега је упутила жалбу Уставном суду БиХ који је наредио провођење новог поступка и у том је процесу било пресуђено у њену корист, објавили су медији.

У пресуди се налаже општини Гламоч да се сестра Мартина именује за директорицу вртића, а ту је дужност обављала и прије спора. Она се 2011. поновно пријавила на конкурс за директорицу, но упркос томе што је имала одговарајућу стручну спрему, локалне српске власти су се томе успротивиле.

Претходно је и управа вртића прихватила именовање сестре Мартине за директорицу, али јој мандат није потврдило општинско вијеће Гламоч успркос подршци коју је имала и од савјета родитеља, извјештава ХИНА.

Она се најприје жалила општинском суду у Ливну, затим жупанијском Херцегбосанском суду који је потврдио њене наводе.1 КОМЕНТАР

  1. Па шта? Нормално да ће је вратити кад вјероватно испуњава све законске услове за обављање те дужности. Пунољетна је, држављанин је БиХ, здравствено способна, није осуђивана за кривична дјела за која је прописана казна затвора до 6 мјесеци или више, или за кривична дјела која је чине неподобним за дужност директора, вјероватно има и потребну стручну спрему и радно искуство са том спремом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *