Студенти: Гужва нам је, правићемо павиљон сами

Скупштина студената Студентског дома „Никола Тесла“ у Бањалуци покренула је акцију под називом „Гужва нам је“, која се односи на рјешавање проблема све већег броја студената у студентским домовима и кашњење дуго најављиване изградње четврог павиљона. "Већ пет година обраћамо се надлежним институцијама за изградњу четвртог павиљона, и стално се втимо у зачараном кругу, а […]

понедељак, јун 3, 2013 / 13:26

Скупштина студената Студентског дома „Никола Тесла“ у Бањалуци покренула је акцију под називом „Гужва нам је“, која се односи на рјешавање проблема све већег броја студената у студентским домовима и кашњење дуго најављиване изградње четврог павиљона.

"Већ пет година обраћамо се надлежним институцијама за изградњу четвртог павиљона, и стално се втимо у зачараном кругу, а сада излазимо на нашим приједлогом рјешења овог проблема", истакли су представници Скупштине студената на данашњој прес конференцији.

Предсједник Скупштине студената СЦ „Никола Тесла“, Игор Мацановић, рекао је да су студенти спремни да сами исплате кредитна задужења која су потребна за изградњу четвртог павиљона.

"Наш приједлог је сљедећи: ако изградња три ламеле, колико је предвиђено у четвртом павиљону, кошта око 15 милиона и може да смјести 1 000 студената , предлажемо да студенти тог павиљона мјесечни смјештај плаћају 50 марака, и на тај начин за 25 година исплате кредит од 15 милиона, рекао је Мацановић.

„Ако не можемо ни на овај начин да ријешимо проблем, резервни план је пресељење студената у зграду Владе јер тамо има довољно мјеста. Поставићемо кревете код зграде Владе и тамо ћемо спавати", рекао је Мацановић

Априлска обећања: Павиљон чека кредит, Касиповић је још на послу (ВИДЕО)

Представник Скупштине студената, Александар Војиновић , каже да су студенти радије спремни да мјечено плаћају по 50 марака за смјештај и тако допринесу изградњи павиљона, него да купују кревете за по цијени од 600 марака.

„Студент који није добио кревет и приморан је да га купи, мора издвојити око 600 марака. Ако мјесечни смјештај плаћате 50 марака, 12 мјесеци по 50 КМ је такође 600 марака. Ово рјешење је прихватљивије јер би на тај начин студенти били легално смјештени у дому, прича Војиновић.

Представници Скупштине Студенстког центра „Никола Тесла“ у склопу акције „Гужва нам је“ , спровешће неколико активности у наредном периоду.

Ништа од Касиповићеве оставке

У четвртак, 6. јуна у 12 часова у трећем павиљону организују свечано отварање четвртог павиљона гдје ће бити изведен перформанс у виду представе. Након тога приступиће сахрањивању повеље о науци и образовању која је потписана прошле године.

Након отварања и пресцејцања врпсце, Мацановић позива све студенте, али и соатле угрожене категорије да сви сви заједно одиграју Козарачко око зграде Владе.

У студентском центру "Никола Тесла" тренутно је смјештено око 1 600 студената, а мјесечна цијена смјештаја је 10 марака. Скупштина студената добила је средства за обнову сва три постојећа павиљона, у износу од милион и по марака, али ће реконструкција сачекати идућу годину док не буде ријешена потребна тендерска докумантација.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *