Штрбац: Хрватска мора процесуирати Шекса

Шеф Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац очекује да ће Тужилаштво Хрватске до марта ове године подићи оптужницу против Владимира Шекса због ратних злочина почињених над Србима у Источној Славонији 1991. године. "Уколико Хрватска жели да оконча приступне преговоре са ЕУ и затвори поглавље правосуђе и темељна права, мора процесуирати Шекса или ће, у супротном, затварање […]

недеља, јануар 16, 2011 / 12:57

Шеф Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац очекује да ће Тужилаштво Хрватске до марта ове године подићи оптужницу против Владимира Шекса због ратних злочина почињених над Србима у Источној Славонији 1991. године.

"Уколико Хрватска жели да оконча приступне преговоре са ЕУ и затвори поглавље правосуђе и темељна права, мора процесуирати Шекса или ће, у супротном, затварање овог поглавља бити пролонгирано, као и сам пријем Хрватске у ЕУ", изјавио је Штрбац Срни.

Потпредсједник Хрватског сабора и члан Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Владимир Шекс тврди да нема никакве везе са ратним злочинима у Источној Славонији и да 1991. године није био на командној позицији у Осијеку.

"Нисам био командант у кризном штабу у Осијеку, војни командант је била сасвим друга особа", рекао је Шекс хрватским медијима поводом његовог довођења у везу са ратним злочинима.Оставите одговор