Стоп тровању! У Кини дјеца исто воле колаче!

ПЕКИНГ- Кинеска полиција заплијенила је више од 26 тона млијека у праху затрованог меламином које је пронашла код произвођача сладоледа у југозападном дијелу земље, објавили су локални медији. Компаније у Чонгкингу купила је у марту млијеко у праху од једне компаније у Гуангксију по цијени нижој од тржишне, прецизирала је кинеска агенција Синхуа. Више званичника […]

среда, април 27, 2011 / 14:54

ПЕКИНГ- Кинеска полиција заплијенила је више од 26 тона млијека у праху затрованог меламином које је пронашла код произвођача сладоледа у југозападном дијелу земље, објавили су локални медији.

Компаније у Чонгкингу купила је у марту млијеко у праху од једне компаније у Гуангксију по цијени нижој од тржишне, прецизирала је кинеска агенција Синхуа.

Више званичника компаније је под истрагом.

Кинеске власти су се прије три године суочиле са великом афером продаје млијека у праху затрованог меламином.

Меламин је индустријска хемикалија опасна по здравље, која у млијеку даје лажну слику о присуству веће количине бјеланчевина него што га оно заиста поседује.

Најмање шесторо дјеце је умрло због меламином затрованог млијека у праху, а обољело је близу 300 000 дјеце, што је изазвало глобални скандал.

У марту је Кина саопштила да је најмање 20 одсто компанија у земљи које се баве производњом млијека након инспекције изгубило је дозволу за рад.

Почетком априла троје дјеце је умрло, а 35 особа се разбољело након конзумације млијека у којем је била превелика количина нитрита у провинцији Гансу на сјеверозападу Кине.

Локални званичници изјавили су да је већина од 35 отрованих особа дјеца млађа од 14 година. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *