Станковић: Нису ми одузели паре, само их провјеравају

Власник предузећа "Интеграл инжењеринг" Слободан Станковић изјавио је данас Срни да поједини медији пласирањем нетачне информације да му је на Граничном прелазу Стара Градишка, при уласку у Хрватску, одузето наводно сумњивих 450.000 евра, настављају хајку против овог предузећа у покушају да га сруше. "Медији и новинари чија је основна тема пословање `Интеграл инжењеринга`, наставили су […]

понедељак, март 25, 2013 / 18:14

Власник предузећа "Интеграл инжењеринг" Слободан Станковић изјавио је данас Срни да поједини медији пласирањем нетачне информације да му је на Граничном прелазу Стара Градишка, при уласку у Хрватску, одузето наводно сумњивих 450.000 евра, настављају хајку против овог предузећа у покушају да га сруше.

"Медији и новинари чија је основна тема пословање `Интеграл инжењеринга`, наставили су и данас са пласирањем нетачних информација и хајку против ове фирме, која запошљава више хиљада радника и успјешно послује у југоисточној Европи, у покушају да је сруше", рекао је Станковић.

Он истиче да је лажна информација да му је јуче на Граничном прелазу Стара Градишка, при уласку у Хрватску, одузето наводно сумњивих 450.000 евра.

"Истина је да сам као правно лице у Бањалуци подигао законито зарађену дивиденду у намјери да је уложим у ширење посла у Србији. Потврду о подигнутом новцу, према закону, треба да приложим само у Србији. Међутим, полиција на прелазу у Хрватској одлучила је да проведе провјеру поријекла новца након чега ће ми, како закон налаже, новац и вратити", рекао је Станковић.

Вијест је кренула од:

Како БН телевизија сазнаје, припадници хрватске царине и Полицијске управе, на прелазу Стара Градишка, јуче око 17 часова обавијестили су колеге из БиХ да су приликом преласка границе зауставили лице које је у возилу превозило већу своту новца.

Ову информацију БН телевизији потврдила је и портпарол Полицијске управе бродско-посавске Ката Нујић.

БН ТВ није желио откривати информацију о коме се ради до званичне потврде, али на друштвеним мрежама се већ појавила информација да је у питању Слободан Станковић, власник Интеграл Инжињеринга.

“Јуче око 12,55 часова, на граничном прелазу Стара Градишка, полицијски службеници су код једног путника, у његовом аутомобилу, уочили већи износ новца, који није пријавио царини нити полицији приликом преласка државне границе.

Против тог мушкарца биће предложена оптужница инспекторату Хрватске, због прекршаја из Закона о девизном пословању. Свака особа, приликом преласка државне границе, са већим износом новца, обавезна је то пријавити цариницима, а мора посједовати и одговарајућу документацију”, појаснила је Нујић.

Она није могла да саопшти о коликој своти новца је ријеч, као ни идентитет приведене особе.

“Не можемо ни на који начин открити име и презиме тог мушкарца, код кога је пронађено неколико стотина хиљада евра”, кратко је потврдила Нујић.

БН телевизија сазнаје да, након што је ова информација саопштена припадницима царине и Граничне полиције БиХ код Старе Градишке, један од њих је одреаговао следећим ријечима: “Хвала Богу да ми то нисмо пронашли”.

Како БН телевизија, такође, сазнаје у аутомобилу је пронађено 450.000 евра, а према незваничним информацијма ријеч је о једном бизнисмену из Бањалуке, који је близак властима РС.0 КОМЕНТАРА

  1. Zar vise vjerujete ustaskoj poreskoj upravi, nego nasem casnom biznismenu!
    Oni njega ruse jer im uzima poslove po evropi, niko ne moze od njegovih firmi dobiti posao u evropi, jer se po kvalitetu i cjeni istako!
    Covjek zna sta se desavalo 90-ih (Dafina i Jezda), pa opravdano ne vjeruje u banke, nego lijepo uzme svoje pare, sjedne u auto i pravac Beograd, a ne da se zajebava i pise nalog!

  2. Ма дааа.. само их провјеравају.. B-)

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/banjaluckom-tajkunu-na-prijelazu-stara-gradiska-hrvatska-policija-zaplijenila-450000-eura-u-gotovini/669379.aspx

    Кад чучне кривична пријава у ХР Брко ће избјегавати вожњу својим аутопутем- па кад се пожели Кнез-Михајлове- лагано, Коридором… 😛

Оставите одговор