Соколац: Обука за произвођаче воћа

У организацији Агенције за пружање стручних услуга у пољопривреди ( подручне јединицe Соколац и Добој ) и Земљорадничке задруге „ Агрокооп “ Соколац, за двадесет произвођача воћа са подручја општине Соколац, одржана је теоретска и практична обука резидбе воћа. Произвођачима воћа представљене су теме: „ Заснивање воћњака шљиве, јабуке и крушке и „ Калцификација земљишта […]

петак, март 11, 2011 / 12:25

У организацији Агенције за пружање стручних услуга у пољопривреди ( подручне јединицe Соколац и Добој ) и Земљорадничке задруге „ Агрокооп “ Соколац, за двадесет произвођача воћа са подручја општине Соколац, одржана је теоретска и практична обука резидбе воћа. Произвођачима воћа представљене су теме: „ Заснивање воћњака шљиве, јабуке и крушке и „ Калцификација земљишта “.

Циљ обука је био да се произвођачи упознају са значајем калцификације и правилним заснивањем воћњака, а практично показивање калемљења и резидбе, допринијеће напорима воћара да се у воћњацима постижу добри резултати када је ријеч о приносима воћа и квалитетеу плодова.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *