СНС РС: Ни српства, ни напредности

Саопштење које нам је доставила у име Српске напредне странке РС Јелена Матошевић објављујемо у цјелости, осим чињенице да је саопштење написано латиницом, а као такво не може на Фронтал. То говори све и о закључцима ове странке.

четвртак, јануар 4, 2018 / 09:59

На основу члана 42. Статута Српске напредне странке одржана је Сједница Предсједништва СНС-а у Бањалуци. Сједницом је предсједавао замјеник Предсједника СНС-а и све одлуке и закључци су донесени једногласно.

Предсједништво је констатовало да постоји незадовољство у чланству странке са досадашњим успјехом, радом, финансијским стањем и припремама странке за наредне опште изборе 2018. године. Такође, утврђено је да не постоји прецизна евиденција чланова Предсједништва и Главног одбора странке, као и општинских, градских и регионалних одбора. Наведено захтијева хитно ажурирање и стављање органа странке у статутарне оквире.

С обзиром на комплексност питања које захтијева подробну анализу, а базирано на испуњеним условима, замјеник предсједника странке, по основу захтјева висе од 1/3 чланова Предсједниства, у складу са цланом 42. статута странке, је заказао наредну Сједницу Предсједништва странке за 11.01.2018. године.

Предсједништво је покренуло иницијативу на основу члана 31. тацка 3 и 4 за одржавање Сједнице Главног одбора за дан 22.01. 2018. године са сљедећим дневним редом: утврђивање политике странке, разматрање и усвајање финансијског извјештаја и плана странке, доношења одлуке о склапању коалиција на свим нивоима власти у РС и БиХ, доношења одлуке о сазивању Скупштине Странке ради опозива Предсједника Странке и Замјеника и избора новог Предсједника Странке и друга питања из надлежности Главног одбора. Уз наведене тачке дневног реда, Главни одбор ће разматрати и преиспитати одлуку Предсједника странке о смјени Предсједника општинског одбора СНС Прњавор, као и донијети одлуку о потврђивању легалности формираних општинских одбора СНС у Федерацији БиХ у Дрвару, Петровцу, Гламоцу и Грахову.

Предсједништво је једногласно донијело одлуку да се преиспитају све досадашње кадровске, организационе, финансијске и друге одлуке Предсједника СНС, те да се, од данашње сједнице Предсједниства СНС, све одлуке Предсједника СНС неће сматрати валидним и легалним, те све евентуалне одлуке Предсједника СНС-а морају добити сагласност Предсједништва, Главног одбора и Скупштине Странке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *