Ситно броје ЦИК-кадије: Коначни резултати, девет дана касније

На изборима за Народну скупштину Републике Српске СНСД је освојио 210.467 гласова или 32,16 одсто, СДС је освојио 121.172 гласа или 18,51 одсто, ДНС 96.278 или 14,71 одсто, ПДП 68.721 или 10,50 одсто, СП 53.837 или 8,23 одсто, НДП 27.359 или 4,18 одсто, Заједно за БиХ 22.947 или 3,51 одсто и Уједињена Српска 20.595 или 3,15 одсто.

уторак, октобар 16, 2018 / 13:51

То су најновији подаци Централне изборне комисије БиХ на основу обрађених података са свих бирачких мјеста. Обрађено је свих 696.923 гласачка листића, од којих је 654.512 важећих.

Право да бира посланике у Народну скупштину Републике Српске имало је 1.260.597 бирача, а кандидата је било 1.438 из 31 политичког субјекта.

Ефбиховски чвор: У Ливну ће сједити и Српска листа и Српска напредна странка

Највише гласова за Представнички дом Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ освојила је СДА – 247.375 или 25,4 одсто, најновији су подаци Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ.

Слиједе СДП БиХ са 143.379 или 14,72 одсто, те коалиција окупљена око ХДЗ-а БиХ са 132.171 или 13,57 одсто гласова.

Након обрађених 99,97 одсто бирачких мјеста, коалиција ДФ-Грађански савез има 91.736 гласова или 9,42 одсто, а СББ 69.930 или 7,18 одсто гласова.

Изборни праг прешли су и Наша странка са 50.034 или 5,14 одсто гласова, Покрет демократске акције са 37.421 или 3,84 одсто, те Независни блок са 34.354 или 3,53 одсто гласова.

Када је ријеч о изборима за скупштине 10 кантона у ФБиХ, СДА води у Унско-санском, Зеничко-добојском, Босанско-подрињском, Средњобосанском и Кантону Сарајево, коалиција окупљена око ХДЗ-а БиХ у Посавском, Херцеговачко-неретванском, Западнохерцеговачком и Ливањском кантону, а СДП у Тузланском кантону.

У Скупштини Ливањског кантона партиципираће и Српска листа која је, према најновијим подацима, освојила 2.936 гласова или 11,84 одсто, док је Српска напредна странка освојила 1.169 или 4,71 одсто гласова.

На изборима за кантоналне скупштине до сада је обрађено 99,94 одсто бирачких мјеста.17 КОМЕНТАРА

 1. Ukradose 350 000 glasova! Ovi pacenici iz opozicije ne znaju da je Putin dao Dodiku masinu za kontrolu svijesti. Igra se Rudonja sa opozicijom preko dzojstika. Kako drugacije objasniti predizborne i postizborne poteze, ja ne vidim drugo logicno objasnjenje.

 2. Ako ima nekih gejmer developera evo ideje za igricu. Dodik sjedi, drzi dzojstik i upravlja sa Vukotom, Lazarevicem, Borenovicem… sve sa onim svojim kezom. Bodovi se skupljaju tako da se clanovi opozicije sami moraju izblamirat.

 3. Додик је дефинитивно доказао да је најјачи послератни политичар у Српској,не знам да ли је прејак, или су му противници слаби, али да је јачи од свих задњих 20 година, то је сигурно и то поштујем.

  Дефинитивно неће имати конкуренцију следећих осам година, једино да сам ја сад вођа опозиције, што је, што рекла Жељка, фактички немогуће.

  У тој релаксираној позицији, могао би од јаког политичара, коначно постати и државник,сигурно он за то има капацитет, искуство и невјерованто јак тим који би коначно требао да почне водити позитивну кампању, умјесто што на сваком кораку тражи ИЗДАЈНИКЕ,значи, све му се посложило.

  Зашто ово кажем?

  Као човјек који од првог дана бављења политиком има јасан СТАВ по свим питањима, поготово по питању виталног националног интереса српског народа и поштивању права других, сваку ријеч коју је вечерас изговорио на РТС, о свом понашању као новог члана предсједништва испред реда српског народа, ја бих у своје име и име неукаљаних ЗЕЛЕНИХ потписао одмах.

  Наравно, ту искључујем његове коментаре о другим српским политичарима.

  Поштујем изговорено и вјерујем да ће ставити ВЕТО на све што буде против онога што је остало од слова Дејтона, јер потпуно сам свјестан као и он што је, да ниједну надлежност због улагања ВЕТА бошњака неће моћи вратити.

  Да ће бити враћања надлежности, у то сам 100% сигуран, за то ће некад послужити тзв. Дејтон 2,вјероватно још за Додиковог мандата, првог-најдаље другог, биће то нови Уговор који се неће тицати граница Српске, али ће бити сигурно изнуђен неподношљивим односима хрвата и фундаменталног крила у бошњака у Федерацији.

  Значи, прогнозирам у будућности изнуђени нови Дејтон, неће имати другог рјешења они који гарантују ДЕЈТОН 1.
  Наравно, за било какав нови договор требаће српска сагласност.

  Е кад буде требала сагласност српског народа, Русије и Кине за мијењање ДЕЈТОНА 1, онда иде договор са нашим савезницима, посљедично ревизија, значи, ако мијењамо Уговор, онда се у пакету договарамо око поврата отетих надлежности Српске, ту треба наступити, што рекли стари, као ЛАТИНИ.

  Иначе, што се тиче Додика у Сарајеву, макар никад тамо не ушао у зграду, никога од бошњака, ни ових из међународне заједнице неће заболити глава од њега, напротив, колико га буду чули, толико ће боље бити свима у Српској и Федерацији.
  Тада бих чак искључио и Дејтон 2.

  Не знам шта ће још бити око бројања гласова, али ако буду брзо резултати избора признати по извјештају ЦИК-а, одлична ствар би била да се формирају све институције Српске до нове године, донесе нова-права економска политика за четири наредне године и пројектује буџет за идућу.

  Онда да се релаксирајуће приступи преговорима са јасним циљем, никако разговорима о састављању савјета министара.

  По мени, Додик око преговора за Савјет министара може добити много за све нас заједно у БиХ, то је давање до марта статуса кандидата БиХ, олакшица од стране уније по многим питањима, и јавни ВЕТО странаца бошњацима на све медијске провокације и све опструкције које на СВОМ ПУТУ ФУНДАМЕТАЛИСТИ КОРИСТЕ ОД ПРВОГ ДАНА примјене, КАКО ОНИ КАЖУ, ОКТРОИСАНОГ УСТАВА, или анекса 4 Дејтонског споразума.

  Има ту још много позитивних ствари које се могу испреговарати, што да се јавно изнесе, што да се договори и гарантује написмено, али без изношења у јавност, управо због опструкције.

  Све би то Миле могао испреговарати, па макар полако ишли путем МАП-а, они су свакако овдје,све да ми то нећемо, значи, узајамно поштовање и економија у наредна два четворогодишња циклуса, тај МАП неће бити завршен свакако најмање 10-15 година.

  До тада, ко жив, ко мртав, јер после очекиване кризе у ЕУ, нису британци случајно изашли, те по мени, сигурно нове велике свјетске економске кризе, ништа неће бити исто, дај Боже да се не заврши свјетским ратом.

  Зато, памет у главу, прилагоди се Србине времену, очисти и уреди територију, изгради насипе, изврши мелиоризацију земљишта, уложи у наредне четири године 3 милијарде КМ у производњу и прераду хране, обезбједи се за не дај Боже, све за пар година унапријед.

  То се односи и на бошњаке, памет у главу луди народе, јер кад је најмирније, нама и једним и другим сијева иза ушију сваки дан,зар није тако кроз цијелу нашу историју, набијем је на курац?

  ЈЕСАМ ЈАК МИЛА МАЈКО.

 4. Имају „пречи“, али да је моја политика од првог дана државотворна, јесте, да сам ЈАК КАО ЦРНА ЗЕМЉА И ЧИСТ КАО СУНЦЕ ЖАРКО, ЈЕСАМ, зар не Симо?

  П.С.Овдје пишем шест година, доказ су моји текстови и коментари да никад нисам одступио од виталног националног интереса, нити сам одступио од приче да Миле може највише помоћи на том путу, има све, од харизме, искуства, има везе, има јак тим који може одговорити спиновању тајних служби.

  Оно око чега се са њим, нити са било ким другим никад нећу сложити, то је да свака послератна влада, па и његове, нису могле дупло боље радити, без обзира на све опструкције и на машћење бркова лопова и разних лобија.

  Иначе, могло се код одузимања надлежности много тога испреговарати за Републику Српску, нажалост, о нама су тада политичке пичке и уцјењене српске главе одлучивале, они који нису били снажни да воде неке мање локалне заједнице, а не да разумију историјски однос према фунцији коју су у то доба у име српског народа обављали, зато нам јебаше Петрич и Ешдаун нану нанину.

  Ево прилике Милу, мудро, државнички и нема грешке.

  Овај и онај прошли коментар су уједно и порука,наравно, ако му савјетници дају да види коментар, ето, нека види кога није помогао да уђе у НСРС, тиме да афирмишемо Српску, а Бога ми и да добро у наредних осам година омастимо брке кроз фондове које држе ЗЕЛЕНИ.

  1. Коњиславе,

   ђе су ти они који су ти обећали да ћеш бити премијер?
   Зинула гузица, а?
   Мало ти било министарско мјесто које сам ти био код Додика средио, па полетио Вукоти.
   Мало за твоју памет министарство, хоћеш да будем премијер…

   Ено ти Вукоте, он по улицама галами да је предсједник РС. Кад он може то, можеш и ти викати да си премијер.

 5. Нико не разумије да је Додику најмање у интересу да СДС нестане.

  Додик ће преко Омера, Цицка и Миће одржати СДС у животарењу, а даће му инфузије таман толико колико је потребно да се спријечи да озбиљна, национална, модерна десна странка, заузме тај политички простор.

  Озбиљно размишљам да предложим да у РС реактивирамо Српски покрет обнове, странку европске деснице која ће довести српски брод у мирну евроатлантску луку.

  Шарлатане попут Лазаревића, Шукала, Станивуковића, Говедарице… у које неки полажу наде, такође одјебати јер би само наносили штету будућој опозицији.

  Вријеме је да озбиљни људи направе озбиљну организацију.

 6. Сто се узнемилило, сто се узнемилило, Бозе, Бозе, јесам му соли на реп ставио са оним коментаром о глупом слогану министарства трговине???????

  Поздрав од сарлатана.

 7. Не одговарам на ово спиновање, али овим путем шаљем јасну поруку свима.

  Они који су „рачунали“ на ЗЕЛЕНЕ, посљедично и на прејаког Лазаревића, морали су то урадити прије избора, све на начин да потпишу споразум о сарадњи на програмској основи, тиме помогну ЗЕЛЕНЕ да уђу у НСРС, због, могу комотно рећи, ВИТАЛНОГ НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРЕСА.

  Ја не видјех нигдје да неко са нама потписа било шта, напротив, то сам и рекао на почетку кампање у АПОСТРОФУ, што сам рекао, то је и било.

  Нико не потписа, ми остадосмо доследни програму, сачувасмо образ и изгубисмо изборе, шта је ту проблем?

  Колико неко спинује, најбољи доказ је да нам је у току кампање ударна песница опозиције, РТВ БН, само први дан кампање дошла на прву конференције за штампу и никад више, а сваки дан су били позвани, чак нам ниједно саопштење које је ишло свим медијима нису објавили у хроници.

  Баш би тако било, да смо радили за Вукоту, зар не?

  Једино на шта смо могли сигурно рачунати је РТРС, искључиво зато што су обавезни по закону доћи, ту нас је негдје солидно пратила и АТВ, искључиво због тога што је Ниџо водио авангардну, национално одговорну и господску кампању.

  Па да смо ми били са неким, зар би нам Милова АТВ пустала саопштења за јавност која би њему штету нанијела?

  Нису ни они ни једном дошли са екипом, него су преузимали неке прилоге од РТРС и пустали у хроници, или пустали саопштења, баш зато што смо били јако коректни и конкретни, због тога им се и овим путем захваљујем.

  Кога интересује, на мом профилу има све од првог дана кампање, од саопштења, до гостовања у медијима, то је сигуран начин да су све шпекулације о неким договорима са било ким без потписаног споразума обично спиновање.

  Ипак, годи кад један од главних медијских дезинформатора СНСД-а стави Лазаревића као првог-најопаснијег од будућих шарлатана опозиције.

  Наравно да тај спинује, лаже и обмањује јавност да је неко на мене рачунао, да је тако било, онда би се испоштовао споразум од јуна 2016 године, некоме годинама из позиције и опозиције не одговара ПРЕЈАКИ Лазаревић у НСРС и реализација програма ЗЕЛЕНИХ.

  Погледајте моје медијске наступе у кампањи на мом фејсбук профилу и биће вам јасно коме и зашто.

 8. Тактика зелених фашиста у сиротињским државама је сљедећа:

  Оснују еколошку партију и на њено чело обавезно поставе неког идиота којег наравно финансирају неким ситнишом.
  Затим оду са већим парама код корумпираних властодржаца и добију разне концесије и потпишу уговоре са државом.

  Како контролишу и једне и друге без проблема добију све потребне дозволе за градњу.

  Кад крене изградња објеката (прије тога никако) закувава се прича о томе да те радове треба прекинути, да треба одузети концесије, да ће то потровати народ, да ћемо остати гладни и жедни и сл.

  Док се то закувава фактуре за извођење се увећавају за неколико пута па на примјер за урађени посао од 500.000 КМ кроз папире се провуку два милиона КМ.

  Када се сиротиња раја довољно узбуди, идиот из еколошке организације добије нагло памет извуче из рукава необориве аргументе, а властодржац се кобајаги усере од страха због идиотових аргумената и попусти пред “оправданим“ захтјевима народа и изградња објекта се прекида.

  Наравно да је држава, која је пред народним гњевом прекинула радове, дужна да надокнади инвеститору трошкове досадашњих радова, а они јел’те, износе 2.000.000 КМ, а не 500.000 КМ.

  Зелени фашисти промил новца дају локалном еко-идиоту (који се наравно хвали како је паметан и прејак јер је оборио концесију), а властодршцу који је одрадио свој дио посла остављају онај дио који се третира као изгубљена добит због прекида концесије. Властодржац, натенане, преко својих адвоката и судова догура до добре суме и узме свој дио плијена.

  А све то плати сиротиња из својих сиротињских буџета.

 9. Лебе му миса, ста цемо са овог литл гебелсцица?

  Како само оно лазмисла,од малена смо знали да це бити висеструка лицност- спин мајстол, маста мозе сваста, није ни цудо да овај спецени гебелсциц писе ломане, зар не?

 10. Ево нешто озбиљно.

  АКО НИСИ СА НАМА, ЗНАЧИ ДА СИ ПРОТИВ НАС,БЕЗ ОБЗИРА ШТО НИСИ СА ДРУГИМ, ПА ЋЕМО СВИМ СРЕДСТВИМА НА ТЕБЕ, како је то јадно?.

  Ваља сад оправдати лаж ШЕФУ да су ЗЕЛЕНИ били против њега, поготово после мог првог КОМЕНТАРА на овом посту, као и 100% тачних чињеница у предзадњем коментару о неутралној, господској и национално супер одговорној кампањи ЗЕЛЕНИХ.

  Није лако, неко бу најебал кад Миле сазна да је Ниџо остао доследан нашој идеји и програму, да смо кроз кампању потврдили да ЗЕЛЕНИ неће бити без јасног потписа споразума о програмској сарадњи на изнуђеној ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ, ни са ким, значи, прије избора била прича, „ко са нама хоће, све због општег добра, мора потписати споразум.“

  Иста прича оста у кампањи, ево и после избора.

  Е видите, сад због биједника који су мјесецима спиновали Додика да не потпише споразум са ЗЕЛЕНИМ, као што је са Стевандићем, стварају се
  данас реални услови да се прејаки Лазаревић стварно договори са здравим и неустрашивим дијелом опозиције.

  Да сву своју снагу, идеју, програм и ЧИСТ ОБРАЗ КАО СУНЦЕ ЖАРКО стави у функцију здраве, некомпромитоване и неустрашиве опозиционе екипе.

  Екипе која ће кроз садашње мандате на свим нивоима(преко 100 носилаца мандата), да доминира у сваком погледу следеће двије године, све са писменим радом и под будним оком искусног, добронамјерног, супер ОДАНОГ и супер јаког Лазаревића.

  „Бисмилах, ин рахманила, рахим“, за свједока позивам вријеме, почетак и свршетак свега…………………………………………………………………………….

 11. Имаш ти право несрећниче још научно фантастичних конструкција о зеленим направити, може још сто чуда спиновати твој завидни сифиличарски мозак, зар не?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *